Sabine Bovend' aerde op het Martelarenplein, een standplaats voor taxi's. Ze vindt het schandalig dat sommige chauffeurs korte ritten weigeren.
Volledig scherm
Sabine Bovend' aerde op het Martelarenplein, een standplaats voor taxi's. Ze vindt het schandalig dat sommige chauffeurs korte ritten weigeren. © Foto Kenny Hennens

"Taxirit van 5 euro? Ga dan maar te voet!"

LEUVENWie vanaf de grote taxistandplaatsen in Leuven een ritje wil maken van minder dan enkele kilometers, kan beter meteen te voet gaan. Sabine Bovend'aerde kan erover meespreken toen haar afgelopen week een taxirit werd geweigerd. "Ga maar te voet, kreeg ik van de taxichauffeur te horen, omdat het maar over een rit van 5 euro ging. Is dit nu het taxibeleid waar Leuven voor staat?"

 1. Cafébaas Leuvense Oude Markt over heropening horeca: “Een pint wordt bij mij duurder, maar de sterke drank laat ik waarschijnlijk zakken”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Cafébaas Leuvense Oude Markt over heropening horeca: “Een pint wordt bij mij duurder, maar de sterke drank laat ik waarschijn­lijk zakken”

  De horeca wordt vanaf 1 mei afgekoppeld van het beademingstoestel om stilletjes aan terug zelfstandig te ademen. Maar om te stellen dat het postcoronatijdperk in de horeca is aangebroken, dat wil niet iedereen gezegd hebben. “Dansen zal misschien ten vroegste in oktober kunnen. Hopelijk kan het EK Voetbal iets goedmaken”, zegt Igor Van Driessche van café ’t Archief.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"