Sven Nys neemt de kinderen ook deze zomer weer op sleeptouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Nys neemt de kinderen ook deze zomer weer op sleeptouw. © Joel Hoylaerts / Photonews

Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassende zomerkampen in jouw buurt

Leuven/HagelandKinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Het lijkt misschien nog vroeg, maar heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat zeer binnenkort van plan. Sterker nog: er zijn al zomerkampen die volledig volzet zijn. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Leuven en het Hageland. Zo kan je gaan deejayen in Keerbergen, striptekenen in Tienen of paintballen in Aarschot. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!

  1. Onderzoek KU Leuven toont het effect van volgroeide bomen op de volksgezondheid aan: “Eén oude boom heeft meer impact dan tien jonge boompjes.”
    Leuven

    Onderzoek KU Leuven toont het effect van volgroeide bomen op de volksge­zond­heid aan: “Eén oude boom heeft meer impact dan tien jonge boompjes.”

    Het verband tussen gezondheid en omgevingsgroen werd al eerder aangetoond, maar uit een grootschalig onderzoek van de KU Leuven blijkt nu dat niet alle bomen gelijk zijn. De studie bracht het bomenbestand van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in kaart, en legde het verband met het gebruik van geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten en mentale aandoeningen. Conclusie: één oude boom met volgroeide kruin heeft een groter effect dan tien jonge boompjes.