De busjes van het gevolg van de sultan stonden bijna heel de dag geparkeerd op de Grote Markt maar ondertussen mogen er nog slechts twee voertuigen parkeren van de Leuvense politie.
Volledig scherm
De busjes van het gevolg van de sultan stonden bijna heel de dag geparkeerd op de Grote Markt maar ondertussen mogen er nog slechts twee voertuigen parkeren van de Leuvense politie. © Photo News

Sultan gebruikt verkeersvrije Grote Markt in Leuven als parking. Politie Leuven: “Maximum twee voertuigen!”

De sultan van Oman heeft zijn intrek genomen in viersterrenhotel The Fourth op de Grote Markt in Leuven en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Op Twitter ging al snel een bericht rond over het feit dat de zwarte minibusjes van het gevolg van sultan Qaboos bin Said Al Said (79) de verkeersvrije Grote Markt gebruiken als parking. De Leuvense politie laat na overleg met de delegatie uit Oman maximum twee wagens toe op de Grote Markt. De sultan zou ondertussen al opgenomen zijn in het UZ Gasthuisberg.

148 reacties

 • Eddie Van Riel

  3 jaar geleden
  Het bewijs is nog maar eens geleverd, de Belgische wetten zijn niet voor iedereen gelijk.
 • schevernels diana

  3 jaar geleden
  Waarschijnlijk een oompje van de burgemeester voor de familie alles!!
 • Wouter Van de Walle

  3 jaar geleden
  Stinkend rijk zijn, dan mag je altijd wat meer hé..
 • Vic liessens

  3 jaar geleden
  Ter attentie van politie en stadsbestuur van Leuven. Ik heb maar 1 wagen. Ik mag dus aannemen dat ik ook mag parkeren op de markt. Of heb ik minder rechten? Zou het kunnen dat er toch een geldkwestie speelt? Toevallig toch weer een sos als burgemeester. Ze gaan het nooit afleren, de erfgenamen van de Agusta kameraden.
 • Koenraad Praille

  3 jaar geleden
  Die man heeft darm kanker,... een aantal jaren geleden In Duitsland behandeld. Dus nu In Leuven,... voor een auto immune therapy? Mooie reclame voor Leuven, Maar Ik wist niet dat Leuven een prive kliniek was? Hoe worden de Belgische patienten beinvloed? Daar deze man wel een plaats In neemt van een Belgische tax betaler? Is er overschot aan capaciteit? Is er dus te veel geld ter beschikking gesteld van Leuven dat ze in de prive moeten ronselen? Gasthuisberg Leuven mag dit best kanttekenen
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Nationale politici over partijgrenzen heen spelen voetbalwedstrijd tegen OHL Younited in Leuven. 
Ben Weyts (N-VA): "Ik dek de linkerflank af”
  LEUVEN

  Nationale politici over partijgren­zen heen spelen voetbalwed­strijd tegen OHL Younited in Leuven. Ben Weyts (N-VA): "Ik dek de linker­flank af”

  Annelies Verlinden (CD&V) die de aftrap geeft, Ben Weyts (N-VA) die zich in de handen wrijft om de linkerflank af te dekken, Sammy Mahdi (CD&V) die een ‘Zidanneke’ doet en Georges-Louis Bouchez (MR) in de verdediging, in de Leuvense Sportschuur trokken onze nationale politici zaterdag voor één keer aan hetzelfde zeel. Inzet was een vriendschappelijke wedstrijd tegen OH Leuven Younited voor de warmste week. En dat allemaal onder het goedkeurend oog van Lorin Parys, kersvers CEO van de Pro League.
 3. Heel hotel in Leuven afgehuurd, maar niet iedereen wijkt voor sultan van Oman: “Ik annuleer niet al mijn reservaties”
  PREMIUM

  Heel hotel in Leuven afgehuurd, maar niet iedereen wijkt voor sultan van Oman: “Ik annuleer niet al mijn reserva­ties”

  Hoog bezoek. De ernstig zieke sultan van Oman zakt af naar het Gasthuisbergziekenhuis om er een langdurige medische behandeling te ondergaan. Geen kleine eer voor het Leuvense team, al moet voor zijn mysterieuze komst in de binnenstad wél wat wijken: hotelgasten, bijvoorbeeld. Want een sultan, die komt niet alleen. Maar niet iedereen wijkt voor de sultan.