De busjes van het gevolg van de sultan stonden bijna heel de dag geparkeerd op de Grote Markt maar ondertussen mogen er nog slechts twee voertuigen parkeren van de Leuvense politie.
Volledig scherm
De busjes van het gevolg van de sultan stonden bijna heel de dag geparkeerd op de Grote Markt maar ondertussen mogen er nog slechts twee voertuigen parkeren van de Leuvense politie. © Photo News

Sultan gebruikt verkeersvrije Grote Markt in Leuven als parking. Politie Leuven: “Maximum twee voertuigen!”

De sultan van Oman heeft zijn intrek genomen in viersterrenhotel The Fourth op de Grote Markt in Leuven en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Op Twitter ging al snel een bericht rond over het feit dat de zwarte minibusjes van het gevolg van sultan Qaboos bin Said Al Said (79) de verkeersvrije Grote Markt gebruiken als parking. De Leuvense politie laat na overleg met de delegatie uit Oman maximum twee wagens toe op de Grote Markt. De sultan zou ondertussen al opgenomen zijn in het UZ Gasthuisberg.

148 reacties

 • Eddie Van Riel

  3 jaar geleden
  Het bewijs is nog maar eens geleverd, de Belgische wetten zijn niet voor iedereen gelijk.
 • schevernels diana

  3 jaar geleden
  Waarschijnlijk een oompje van de burgemeester voor de familie alles!!
 • Wouter Van de Walle

  3 jaar geleden
  Stinkend rijk zijn, dan mag je altijd wat meer hé..
 • Vic liessens

  3 jaar geleden
  Ter attentie van politie en stadsbestuur van Leuven. Ik heb maar 1 wagen. Ik mag dus aannemen dat ik ook mag parkeren op de markt. Of heb ik minder rechten? Zou het kunnen dat er toch een geldkwestie speelt? Toevallig toch weer een sos als burgemeester. Ze gaan het nooit afleren, de erfgenamen van de Agusta kameraden.
 • Koenraad Praille

  3 jaar geleden
  Die man heeft darm kanker,... een aantal jaren geleden In Duitsland behandeld. Dus nu In Leuven,... voor een auto immune therapy? Mooie reclame voor Leuven, Maar Ik wist niet dat Leuven een prive kliniek was? Hoe worden de Belgische patienten beinvloed? Daar deze man wel een plaats In neemt van een Belgische tax betaler? Is er overschot aan capaciteit? Is er dus te veel geld ter beschikking gesteld van Leuven dat ze in de prive moeten ronselen? Gasthuisberg Leuven mag dit best kanttekenen