A.H. en M.F. aan de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
A.H. en M.F. aan de rechtbank. © vpl

Stuntelige overvallers nachtwinkel riskeren tot twee jaar voorwaardelijk: “Hopelijk hun laatste stommiteit”

LINDEN/LEUVEN/TIENENTwee twintigers riskeren tot twee jaar cel nadat hun geplande overval op een nachtwinkel langs de Diestsesteenweg in Lubbeek uitdraaide op een sisser. Het duo zette het op een lopen toen de uitbater zich tegen hen keerde. Even later liepen ze recht in de armen van de politie.

 1. Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom
  TREMELO

  Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom

  De politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) heeft zondag in de Kruisstraat in Tremelo gecontroleerd op snelheid. Van de 268 bestuurders reden er 47 te snel. Een bestuurder haalde een snelheid van 83 kilometer per uur, terwijl er slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. 17,5 procent reed dus te snel. Daarnaast werden ook 106 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Iedereen bleek negatief te zijn. Verder werden er geen andere overtredingen vastgesteld.
 2. Joyrider die taxi kaapte en agente wilde wurgen riskeert internering: “Blij dat hij zijn zaakjes nu op orde heeft, maar we weten niet wat hem triggert”
  PREMIUM
  LEUVEN/KORTENBERG

  Joyrider die taxi kaapte en agente wilde wurgen riskeert interne­ring: “Blij dat hij zijn zaakjes nu op orde heeft, maar we weten niet wat hem triggert”

  Voor een dertiger uit Leuven is door het openbaar ministerie de internering gevraagd. H. kampte in het verleden al met psychische problemen, maar in maart 2018 sloegen zijn stoppen helemaal door. De man kaapte een taxi, waarmee hij ter hoogte van Kortenberg een zwaar verkeersongeval veroorzaakte. Daarna probeerde hij een agente te wurgen. “Ik kan me alles van die dag niet meer voor de geest halen.”
 1. INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgenheid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgen­heid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”

  Toen Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) aan zijn schoolcarrière begon, was hij de uitzondering, als jongen van allochtone afkomst in een overwegend witte school. Hoewel hard racisme hem grotendeels bespaard bleef, moest hij soms wel zijn mannetje staan. Zijn LO-leraar Kris Florquin was op zo’n momenten van goudwaarde voor de eerder stille jongen. “Dat Mo carrière zou maken in de politiek had ik niet verwacht. Toch een straffe kerel!”, zegt hij.