Volgens de organisatoren waren er zo'n vijfhonderd betogers.
Volledig scherm
Volgens de organisatoren waren er zo'n vijfhonderd betogers. © Bart Mertens

Students For Climate protesteert opnieuw: “De natuur zal niet wachten tot de overheid actie onderneemt”

Students For Climate verzamelde vrijdag op het Martelarenplein in Leuven voor een betoging door de Leuvense straten. Enkele honderden deelnemers – waaronder ook bezorgde grootouders - eisten onmiddellijke actie van de overheid om de klimaatverandering tegen te gaan. “De wetten van de natuur zullen niet geduldig wachten tot de overheid actie onderneemt”, aldus Cato Van Den Kerckhove van Students For Climate.

0 reacties

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Schrijversduo Nathan Juda verrast met nieuw boek ‘Testament van Taal’: “Een kind verloren maar de liefde gevonden”
  PREMIUM
  Leuven

  Schrijvers­duo Nathan Juda verrast met nieuw boek ‘Testament van Taal’: “Een kind verloren maar de liefde gevonden”

  Toen Omer Van Cauwenbergh (67) in 2018 zijn zoon verloor, zat hij in zak en as. De Leuvenaar schreef het verdriet van zich af in ‘Het Boek van Vincent–Icoon van moed en hoop’ nadat kanker het meest waardevolle uit zijn leven had gehaald. Enkele jaren later is Omer terug met nieuw materiaal: 110 columns over zijn eigen turbulente leven. Opmerkelijk is dat Omer de kracht van de liefde herontdekt heeft en daar heeft illustrator Nathalie een groot aandeel in.