Bij de start van het volgend academiejaar betaal je voor sommige maaltijden fors meer bij Alma.
Volledig scherm
Bij de start van het volgend academiejaar betaal je voor sommige maaltijden fors meer bij Alma. © Vertommen

Studentenrestaurant Alma voert prijsstijging door: van 5,30 naar 7 euro voor spaghetti

LEUVENDe forse stijging van de prijzen dwingen studentenrestaurant Alma om de maaltijdprijzen bij de start van het nieuwe academiejaar aan te passen. “Maar met elke dag een gevarieerde en gezonde dagschotel voor minder dan 5 euro blijft het restaurant inzetten op betaalbaarheid, en haar sociale rol”, klinkt het bij Alma.

 1. Mijlpaal voor herbestemming historisch stadhuis op Grote Markt: “Nieuwe toegang via het Corps de Garde, het huidige politiekantoor”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Mijlpaal voor herbestem­ming historisch stadhuis op Grote Markt: “Nieuwe toegang via het Corps de Garde, het huidige politiekan­toor”

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het historische stadhuis op de Grote Markt heeft een nieuwe toekomst. Het wordt een open huis waar je bijzondere verhalen over Leuven kan ontdekken, een toeristische meerwaarde in de toeristische parel bij uitstek, zeg maar. “De trots van Leuven wordt nog meer dan het al is het symbool van de stad”, vertelt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Blijft de vraag: gaan de Leuvenaars de achthoekige ‘antichambre’ omarmen of verwensen?
 2. Stad Leuven roept op om een maand lang minder voedsel te verspillen: “Uit onderzoek blijkt dat de Leuvenaar gemiddeld 120 euro per jaar in de vuilnisbak gooit”
  Leuven

  Stad Leuven roept op om een maand lang minder voedsel te verspillen: “Uit onderzoek blijkt dat de Leuvenaar gemiddeld 120 euro per jaar in de vuilnisbak gooit”

  De stad trapte vandaag de maand tegen voedselverspilling af met een kookworkshop voor kinderen. Tijdens de workshop leerden de kleinsten onder ons hoe ze op een creatieve manier aan de slag kunnen met restjes. “De hele maand oktober moedigen we Leuvenaars aan om stil te staan bij het voedsel dat dagelijks in de vuilnisbak belandt”, aldus schepen David Dessers (Groen).
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.