De feiten speelden zich af op de Oude Markt in Leuven.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af op de Oude Markt in Leuven. © Vertommen

Studenten verwikkeld in gevecht nadat ze drugs weigeren op Oude Markt

LEUVENEen groep studenten is maandagnacht omstreeks half twee op de Oude Markt in Leuven slaags geraakt met mannen die hen cocaïne aanboden.

 1. Plaats voor optimisme, maar vooral frustratie en teleurstelling bij Leuvense horeca na nieuwe maatregelen: “Dat sluitingsuur is een drama”
  PREMIUM
  Leuven

  Plaats voor optimisme, maar vooral frustratie en teleurstel­ling bij Leuvense horeca na nieuwe maatrege­len: “Dat sluitings­uur is een drama”

  De horeca krijgt opnieuw strengere maatregelen: alles dicht om 23 uur en klanten mogen met maximaal zes aan een tafel zitten. Mondmaskers af en het rijk der vrijheid aankondigen in oktober? Dat was toch wat voorbarig, klinkt het zelfs bij de Leuvense horeca. De nieuwe maatregelen die nu ingaan zal het hen heel moeilijk maken. “Om 1 uur had goed geweest, om 23 uur sluiten wil zeggen dat er niemand meer iets komt drinken na een restaurantbezoek”, klinkt het gefrustreerd bij Cafébaas Karim Benjelloun.
 2. Serieuze kink in de kabel in vaccinatiecentrum Roosenberg: “Hier worden terug evenementen georganiseerd, en dus moeten wij alles keer op keer afbreken en weer opbouwen”
  Oud-Heverlee

  Serieuze kink in de kabel in vaccinatie­cen­trum Roosenberg: “Hier worden terug evenemen­ten georgani­seerd, en dus moeten wij alles keer op keer afbreken en weer opbouwen”

  Vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee is opnieuw druk in de weer met iedereen te voorzien van een tweede of derde prik. Organisatorisch loopt het goed, maar toch zit er een serieuze kink in de kabel. Sinds een paar maanden worden er weer evenementen georganiseerd in De Roosenberg en daardoor moet het vaccinatiecentrum telkens weer worden afgebroken en opgebouwd. “Hopelijk komen er op federaal niveau maatregelen om grote samenkomsten even te verbieden, want per gemeente kan je dat niet maken”, vertelt Patricia Vandoren.