Fakbar HDR Tiensestraat in Leuven.
Volledig scherm
Fakbar HDR Tiensestraat in Leuven. © Vertommen

Studenten gaan op de vuist in fakbar HDR

LeuvenIn de nacht van woensdag op donderdag is er een vechtpartij ontstaan tussen enkele studenten in fakbar HDR. Eén persoon werd met een gebroken neus afgevoerd naar het Heilig-Hartziekenhuis.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Journalist Luc Vanheerentals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartementen maken veel slachtoffers”
  PREMIUM
  Leuven

  Journalist Luc Vanheeren­tals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartemen­ten maken veel slachtof­fers”

  Duur wonen in Leuven…het is een problematiek die steeds groter wordt in de universiteitsstad en velen moeten dan ook noodgedwongen naar elders uitwijken. Tot die conclusie komt journalist Luc Vanheerentals in zijn boek ‘Betaalbaar wonen in Leuven???’. “De prijsstijgingen zijn schrikwekkend. En als je ziet hoeveel betaalbare woningen er het voorbij decennium zijn bijgekomen dan is dat erg weinig”, klinkt het onheilspellend.
 1. Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organiseren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”
  Oud-Heverlee

  Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organise­ren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”

  Scouts Meerdaal Haasrode organiseert op zaterdag 11 december het eerste Akafé. Akabe staat voor ‘anders kan best’ en de tak ontstond zes jaar geleden om kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking ook de kans te bieden om zich te ontplooien binnen de scouts. “Het doel van het café is geld inzamelen zodat we op het jaarlijkse zomerkamp leuke activiteiten kunnen doen met hen”, vertelt leidster Kato Matthys.