Illustratie studentenkamers te huur
Volledig scherm
Illustratie studentenkamers te huur © Vertommen

Studenten die kot huren van KU Leuven moeten in april maar helft van de huurprijs betalen

Studenten die een kamer huren in een residentie van de KU Leuven moeten voor de maand april slechts de helft van de huurprijs betalen. Hiermee wil de Leuvense universiteit de financiële druk op studenten en gezinnen in deze moeilijke tijden deels verlichten. 

 1. Legendarische kroeg Den Delper viert 50-jarig bestaan: “Dat is een halve Queen van Engeland. En die laatste hebben we tegen alle verwachtingen in toch ook maar overleefd”
  PREMIUM
  Leuven

  Legendari­sche kroeg Den Delper viert 50-jarig bestaan: “Dat is een halve Queen van Engeland. En die laatste hebben we tegen alle verwachtin­gen in toch ook maar overleefd”

  Als Big Bill nog één dag te leven had dan zou hij twee dingen doen: Stella gaan drinken in café Allee en Stella gaan drinken in café Den Delper. De legendarische Leuvense bluesmuzikant leeft gelukkig nog en dook het voorbije weekend dan ook op aan Den Delper om het vijftigjarig bestaan van één van zijn favoriete stamkroegen te vieren. “Een halve eeuw…Het is toch wat in een mensenleven en ik ben al die jaren altijd klant geweest”, aldus Big Bill.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.