The Route of War is broodnodig volgens Jef Reinquin die de eerste bommen op Leuven zag vallen op 10 mei 1940. Jef was toen een jongen van 10 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
The Route of War is broodnodig volgens Jef Reinquin die de eerste bommen op Leuven zag vallen op 10 mei 1940. Jef was toen een jongen van 10 jaar. © Vertommen

Studenten brengen de oorlogsjaren terug tot leven met Jef Reinquin (90): “De jeugd van vandaag moet weer inzien dat niets vanzelfsprekend is. Zélfs vrede niet”

LeuvenStudentenonderneming Experievents organiseert vanaf 8 mei ‘The Route of War’. In die unieke fiets- en wandelroute komt WOII in Leuven weer tot leven en wel met het waargebeurde verhaal van de broers Jef en Jean Reinquin, die op amper tien- en vijfjarige leeftijd moesten vluchten van de Duitse bommenwerpers. “Ik heb de bommen zien en horen vallen. Ik hoop dat onze jonge generaties het nooit meer hoeven mee te maken, maar hiermee hoop ik wel dat ze beseffen dat het riciso wel degelijk bestaat”, zegt Jef vurig.

0 reacties

 1. Werkstraf voor oplichting met festivaltickets
  LEUVEN

  Werkstraf voor oplichting met festival­tic­kets

  Een oplichter heeft een taakstraf gekregen voor oplichting met festivaltickets. Via een tweedehandssite bood Kenny P. festivaltickets aan voor de Lokerse feesten. Een vrouw ging in op het aanbod en maakte het geld over, de tickets kreeg ze echter nooit in haar bezit. P. werd achtereenvolgens in 2003, 2005 en 2006 al eens geïnterneerd. Ondertussen zou de man wel terug op het rechte pad zijn en met zijn vrouw een garage uitbaten. De man vroeg een werkstraf en kreeg die van de rechter. Hij moet een taakstraf van 60 uur volbrengen en een boete van 240 euro betalen.
 2. Valerie Barthelemy opent met 16de plaats in Wereldbeker Japan: “Ik liep mijn snelste 10 km ooit”
  triatlon

  Valerie Barthelemy opent met 16de plaats in Wereldbe­ker Japan: “Ik liep mijn snelste 10 km ooit”

  Afgelopen zaterdag begonnen ATRIAC-atleten Jelle Geens en Valerie Barthelemy aan de volgende stap in hun voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio met de World Triathlon Championship Series (WTCS) van Yokohama in Japan. Geens pakte na een spannende strijd een knappe tweede plaats, terwijl de Leuvense Barthelemy vrede moest nemen met een zestiende stek tussen nagenoeg alle internationale toppers. Een plek waar de Belgisch-Amerikaanse triatlete, die deel uitmaakt van de Belgian Hammers, best vrede mee kon nemen. “In het lopen heb ik zeker nog groeimarge”, weet ze.
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 2. Grafstenen met een verhaal: de Duitse bezetter verplichtte de Leuvenaars om te kijken naar de verminkte lichamen van de Lancaster-vliegeniers
  PREMIUM
  Leuven

  Grafstenen met een verhaal: de Duitse bezetter verplicht­te de Leuvenaars om te kijken naar de verminkte lichamen van de Lancaster-vliege­niers

  Op Allerheiligen herdenken we onze doden en in dit coronajaar is dat pijnlijker dan ooit. HLN Leuven dook dieper in de geschiedenis en ging op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende grafstenen op de Leuvense begraafplaatsen. Gisteren doken we al in het leven van Prosper Van Langendonck. Dit keer vertellen we het verhaal van de bemanning van de Lancaster die in de nacht van 11 mei 1944 uit de lucht werd geschoten door een Duitse Messerschmitt.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm