Gerda Dekoninck heeft alles wat haar hartje begeert en zou het merendeel van de winst wegschenken aan goede doelen. En daar hoort ook de 'schoonste gitaar' van de wereld bij voor haar man die al jaren aan de zijde staat van de bekendste bluesmuzikant van Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerda Dekoninck heeft alles wat haar hartje begeert en zou het merendeel van de winst wegschenken aan goede doelen. En daar hoort ook de 'schoonste gitaar' van de wereld bij voor haar man die al jaren aan de zijde staat van de bekendste bluesmuzikant van Leuven. © Vertommen

Stormloop op jackpot van EuroMillions: wat zou jij doen met 200 miljoen? “Alle weeskinderen trakteren op speelgoed”

LeuvenNooit eerder was de jackpot van EuroMillions zo rijkelijk gevuld…Nu vrijdag kan je liefst 200 miljoen euro winnen en dat voelen ze in de krantenwinkels. “Er spelen meer mensen dan anders want het spreekt tot de verbeelding”, zegt Linda Levaux van krantenwinkel Cajephi in de Leuvense Bondgenotenlaan. HLN Leuven zocht en vond enkele mensen die hun wildste dromen de vrije loop laten met een monsterwinst in het achterhoofd.

0 reacties

 1. ‘You’re not alone’ loopt op z’n einde: een terugblik op vijf warme weken met Selah Sue, Milow en Paul Michiels
  Leuven

  ‘You’re not alone’ loopt op z’n einde: een terugblik op vijf warme weken met Selah Sue, Milow en Paul Michiels

  Om Leuvenaars die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, organiseerde de stad Leuven in samenwerking met Het Depot het initiatief ‘You’re not alone’. Van begin december tot en met 15 januari bracht dit initiatief bekende Leuvense artiesten één-op-één in contact met inwoners voor een babbeltje en een optreden. “Veel traantjes, maar vooral een warm gevoel”, reageert Mike Naert van Het Depot.
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Vaccinatiecentrum voor inwoners van Lubbeek is bekend: “Zoveel mogelijk mensen dicht bij huis vaccineren”
  PREMIUM
  Lubbeek/Bierbeek/Oud-Heverlee

  Vaccinatie­cen­trum voor inwoners van Lubbeek is bekend: “Zoveel mogelijk mensen dicht bij huis vaccineren”

  Vrijdag werd duidelijk wie in welke gemeente gevaccineerd zal worden in de komende maanden. In de Eerstelijnszone Leuven Zuid waren onder meer Lubbeek en Herent kandidaat, maar geen van beiden kwamen uit de bus als locatie voor een vaccinatiecentrum. Toch zullen inwoners van Lubbeek niet ver moeten gaan voor hun coronaspuitje. “We kiezen voor een optimale samenwerking”, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA).
 2. Italiaans restaurant Il Peperoncino stopt na 12 jaar: “Ik wil niet failliet gaan, maar het hoofdstuk in Leuven in schoonheid afsluiten”
  PREMIUM
  Leuven

  Italiaans restaurant Il Peperonci­no stopt na 12 jaar: “Ik wil niet failliet gaan, maar het hoofdstuk in Leuven in schoonheid afsluiten”

  Het Italiaans restaurant Il Peperoncino op het Ladeuzeplein in Leuven stopt ermee. Na 12 jaar heeft uitbaatster Mariolina Salerno (47) beslist om het huurcontract niet meer te verlengen. Eind februari moet ze de sleutel van het pand afgeven. De eigenares laat de zaak in Leuven ‘over te nemen’, en sluit een nieuw restaurant in het Hageland niet uit. “Mijn passie blijft koken, iets anders wil ik niet doen.”
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen