Stiltecirkel om Nakba van Palestina te herdenken

De Leuvense Vredesbeweging organiseerde samen met Pax Christi Vlaanderen voor de tweede keer een stil protest tegen de voortdurende ‘Nakba’. Dat betekent ‘catastrofe’ in het Arabisch en verwijst naar de gebeurtenissen van 71 jaar geleden toen 750.000 Palestijnen op de vlucht sloegen voor de oorlog met Israël.

0 reacties

  1. 17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestaureerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”
    PREMIUM
    Leuven

    17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestau­reerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”

    Zopas kwam er een einde aan de restauratie van de historisch waardevolle abdijhoeve in Abdij van Park. De hoeve uit 1663 kreeg een duurzame ‘make over’ met biologische landbouw en een educatieve functie. “De hoeve bestond uit de tiendenschuur, stallingen en het melkhuisje. Het was het economisch hart van Abdij van Park en we kozen er bewust voor om de oude functies te behouden op een moderne manier”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).