De zonnepanelen op de daken van AB InBev in Leuven zijn best indrukwekkend.
Volledig scherm
De zonnepanelen op de daken van AB InBev in Leuven zijn best indrukwekkend. © AB InBev

Stella Artois haalt 30 miljoen pintjes uit 2.000 zonnepanelen en bespaart enorm op CO2

LeuvenAB InBev en Luminus installeerden 2.117 zonnepanelen op het dak van de Leuvense Stella Artoisbrouwerij. Dat is goed voor de productie van ongeveer 30 miljoen pintjes per jaar. Concreet werd het project gerealiseerd met de hulp van 269 lokale investeerders. “Hopelijk volgen bedrijven dit voorbeeld”, reageert Leuvens schepen van Klimaat en Duurzaamheid David Dessers (Groen).

1 reactie

 • mutley dastardly

  7 maanden geleden
  En wat is de verdienste van Mr. Dessers (waar ik graag mee zou doen wat in zijn familienaam staat) - die is NIHIL. Het zijn zij die het idee hadden, en het zijn zij die gefinancieerd hebben die de pluim moeten krijgen. Ik ben die groene trol kotsbeu - in Leuven is het enige wat die aap doet - zaken afschaffen en 't verkeer in de knoop leggen. Hopelijk wordt groen gedecimeerd bij de volgende verkiezingen - want ze kunnen het NIET (net als al de rest!).
 1. Man (56) lichtgewond bij val met speedpedelec
  Leuven

  Man (56) lichtge­wond bij val met speedpede­lec

  Een 56-jarige bestuurder van een speedpedelec is vanochtend omstreeks 6.30 uur op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo ten val gekomen toen hij moest uitwijken voor een witte bestelwagen die stilstond op het fietspad. Toen de uitgeweken fietser opnieuw het fietspad wilde oprijden, ging hij onderuit. Hij liep daarbij schaafwonden op in zijn gezicht en aan zijn handen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De bestuurder van de witte bestelwagen ging er voor aankomst van de politie vandoor. Een getuige noteerde wel zijn nummerplaat.
 2. Voor 7 studenten zal het nieuwe academiejaar volledig in het teken van bier staan: “Ik heb er zelfs mijn job voor opgegeven”
  PREMIUM

  Voor 7 studenten zal het nieuwe academie­jaar volledig in het teken van bier staan: “Ik heb er zelfs mijn job voor opgegeven”

  Door het verbod op cantussen en fuiven zal het bier dit academiejaar net iets minder rijkelijk vloeien in Leuven, maar voor welgeteld 7 studenten zal het zogenaamde ‘gele goud’ alomtegenwoordig zijn. Als allereerste studenten beginnen zij aan het postgraduaat Moutwetenschappen en Brouwen. “Ik heb de interesse voor bier meegekregen van mijn ouders”, vertelt Amber Adriaensen, de enige vrouwelijke studente in de nieuwe leerstoel die wordt gesponsord door AB InBev.