De expo in museum M in Leuven stelt fundamentele vragen over het ontstaan van het heelal.
Volledig scherm
De expo in museum M in Leuven stelt fundamentele vragen over het ontstaan van het heelal. © Vertommen

Stadsfestival KNAL! gaat verder met drie grote expo’s

LeuvenIn M Leuven en in de Leuvense Universiteitsbibliotheek openen vrijdag drie grote tentoonstellingen. Rode draad is de verwondering over de kosmos en het ontstaan ervan.

0 reacties

 1. KNAL! START groot succes met meer dan 25.000 bezoekers maar drie sterrenkundige verenigingen staken deelname tijdens festivalopener: “Georges Lemaître draait zich om in zijn graf”
  PREMIUM
  Leuven

  KNAL! START groot succes met meer dan 25.000 bezoekers maar drie sterrenkun­di­ge verenigin­gen staken deelname tijdens festivalo­pe­ner: “Georges Lemaître draait zich om in zijn graf”

  Liefst 25.000 bezoekers genoten het voorbije weekend van KNAL! START in Abdij van Park in Heverlee. Het openingsweekend van het stadsfestival kon rekenen op veel lof, maar daar is niet iedereen het mee eens. Drie sterrenkundige verenigingen staakten hun deelname aan het festival. “Wat een tof festival rond de verjaardag van de Big Bang-theorie moest worden, is voor de sterrenkunde op een serieuze sisser uitgedraaid”, zegt Joost Verheyden van VVS Capella. Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) zet één en ander recht over de kwestie.
 2. Ontbijt on the go: Rode Neuzen aan Martelarenplein
  Leuven

  Ontbijt on the go: Rode Neuzen aan Martelaren­plein

  Nog één dag aftellen naar de Rode Neuzendag op vrijdag 26 november. Op het Martelarenplein, nabij het station, doet ook Grand Café Industrie zijn duit in het zakje. Uitbaters Tomas Berger (40) en Caroline Verhulst (38) trotseren dapper de grauwe weersomstandigheden vanop het terras van hun zaak. Alsof het zo moest zijn tovert de koude wind een rode neus op hun gezicht. “Maar we hebben het ervoor over.” Passanten kunnen er een ontbijtpakket “on the go” verkrijgen voor het goede doel.
 3. Gedetineerden Leuven Centraal halen slag thuis om online unieflessen te volgen in gevangenis: “Dit is een belangrijk precedent”
  LEUVEN

  Gedetineer­den Leuven Centraal halen slag thuis om online uniefles­sen te volgen in gevangenis: “Dit is een belangrijk precedent”

  Zes gedetineerden van Leuven Centraal die in de burgerlijke rechtbank online unieflessen eisten in de gevangenis hebben een kleine overwinning geboekt. Eind januari 2022 moet FOD Justitie zich schikken en het digitale leerplatform beschikbaar maken binnen de vier muren. “Dit is een belangrijke stap in de digitale omwenteling”, reageert hun advocaat Jos Vander Velpen.