Het Martelarenplein wordt al eens omschreven als een betonnen woestijn maar dat moet in 2024 veranderen na de heraanleg van de toegangspoort tot Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Martelarenplein wordt al eens omschreven als een betonnen woestijn maar dat moet in 2024 veranderen na de heraanleg van de toegangspoort tot Leuven. © Vertommen

Stadsbestuur maakt toekomstplannen voor Martelarenplein bekend: “De Leuvenaars willen een groen plein”

LeuvenHoe ziet het Martelarenplein in Leuven er in de toekomst uit? De bevraging van inwoners, handel en horeca leverde ruim 250 ideeën op maar nu is het aan bureau OMGEVING om met een ontwerp te komen voor het plein dat we momenteel vooral als een verharde vlakte kunnen omschrijven. Feit is dat het stadsbestuur gaat voor een groener plein maar met een ondergrondse parking is dat verre van evident. “Het is de uitdaging om de puzzel te leggen want op het plein vinden ook evenementen plaats”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

3 reacties

 • Roger Kerhove

  2 maanden geleden
  Ik denk dat ze in Leuven geld genoeg hebben het plein is pas aangelegd en moet wijken voor vernieuwing. Die mensen die dat beslissen zijn niet in staat om een stad te besturen nu het aankomt op besparingen doet men hier ze nog een schepje er bovenop , onbegrijpelijk . Ik hoop dat bij de volgende verkiezingen de mensen hun ogen eindelijk zullen open gaan , ze smijten hier met miljoenen euro’s als of het niets is , schaam u .
 • luc vandegaer

  2 maanden geleden
  Hoe oud is de huidige renovatie van het plein ? En hoeveel heeft dat toen gekost?
 • freddy cardoen

  2 maanden geleden
  De Leuvenaars willen een groen plein . Woon al 48 jaar in Leuven maar aan mij werd nog nooit iets gevraagd .