Ook op de speelplaats zullen leerlingen en scholieren een mondmasker moeten dragen tenzij ze zich strikt kunnen houden aan anderhalve meter afstand.
Volledig scherm
Ook op de speelplaats zullen leerlingen en scholieren een mondmasker moeten dragen tenzij ze zich strikt kunnen houden aan anderhalve meter afstand. © vertommen

Stadsbestuur klaar om Leuvense scholen te helpen in code oranje: “We gaan samenwerken met influencers”

LeuvenTen laatste tegen de herfstvakantie geldt er code oranje voor alle scholen in Vlaanderen, maar het blijft een prioriteit om alle leerlingen en scholieren voltijds naar school te laten gaan. Om dat waar te kunnen maken in de praktijk steekt de stad Leuven een paar tandjes bij om de scholen te ondersteunen. “Extra maatregelen om te voorkomen dat het virus vrij spel krijgt”, zegt schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (sp.a).

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië