Biologische groenten uit de korte keten winnen alsmaar aan populariteit.
Volledig scherm
Biologische groenten uit de korte keten winnen alsmaar aan populariteit. © Stad Leuven

Stadsbestuur en OCMW Leuven zetten opnieuw landbouwgronden in voor innovatieve stadslandbouw: “Onder meer proteïnerijke gewassen telen voor menselijke consumptie”

Leuven/Lubbeek/Herent/LeefdaalOCMW Leuven stelde in maart twaalf gronden ter beschikking voor stadslandbouwprojecten, goed voor 22 hectare. De Leuvense Voedsel- en Landbouwadviesraad (VLAR) selecteerde uiteindelijk zeven projecten die de komende maanden opgestart zullen worden waaronder een bloemenpluktuin en een CSA-boerderij met zelfpluktuin.

0 reacties

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Alle landbouwers in Bierbeek krijgen code oranje in stikstofdossier: “De vraag is of de Vlaamse Overheid wel realistisch is of eerder als wereldvreemd beschouwd kan worden”
  PREMIUM
  Bierbeek

  Alle landbou­wers in Bierbeek krijgen code oranje in stikstofd­os­sier: “De vraag is of de Vlaamse Overheid wel realis­tisch is of eerder als wereld­vreemd beschouwd kan worden”

  Wat brengt de toekomst voor de Bierbeekse landbouwers met het stikstofakkoord in het achterhoofd? Die vraag ligt uiteraard op het bord van de zestien boeren in de gemeente maar ook bij het gemeentebestuur en in het verlengde daarvan bij de Vlaamse regering. Schepen van Landbouw Jan Van der Velpen (CD&V) is alvast genuanceerd kritisch: “We kunnen concluderen dat niet zozeer de bedrijven vervuilend zijn maar dat ze eerder de pech hebben om gelokaliseerd te zijn nabij de Natura 2000-gebieden”, klinkt het.