Nu het openbare leven weer op gang komt wil de stad Leuven samen met vzw De Nieuwe Opdrachtgevers enkele stilteplekken inrichten.
Volledig scherm
Nu het openbare leven weer op gang komt wil de stad Leuven samen met vzw De Nieuwe Opdrachtgevers enkele stilteplekken inrichten. © Stad Leuven

Stad richt stilteplekken in om Leuvenaars rust en troost te bieden: “Veilige plekjes om even te ontsnappen”

LeuvenDe coronacrisis heeft het voorbije anderhalf jaar een grote impact gehad. Nu het openbare leven weer op gang komt, wil de stad Leuven samen met vzw De Nieuwe Opdrachtgevers enkele stilteplekken inrichten. Daar krijgen Leuvenaars ruimte om tot rust te komen of troost te vinden bij verlies of verdriet. “In een maatschappij waar alles snel en vluchtig is betekent een stilteplek een ware verademing”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort.

  1. Zaak van pedopater wordt volgend jaar in mei gepleit: “Complex dossier”
    LEUVEN

    Zaak van pedopater wordt volgend jaar in mei gepleit: “Complex dossier”

    De ontmaskerde pedopater Luk Delft (53) zal zich op 9 mei volgend jaar opnieuw moeten verantwoorden in de rechtbank van Leuven voor het misbruiken van kinderen en het bezit van kinderporno. De gewezen geestelijke kreeg in 2012 al een voorwaardelijke straf voor de aanranding van minderjarige jongens. Hij werd daarna naar Afrika gestuurd, waar hij opnieuw toesloeg. Ook voor dat feit zal hij zich in Leuven moeten verantwoorden.