Schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit) wil niemand in de kou laten staan in Leuven, ook niet de ouders die er niet in slagen om opvang te regelen voor hun kinderen tijdens de vervroegde kerstvakantie.
Volledig scherm
Schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit) wil niemand in de kou laten staan in Leuven, ook niet de ouders die er niet in slagen om opvang te regelen voor hun kinderen tijdens de vervroegde kerstvakantie. © Vertommen

Stad Leuven voorziet in noodopvang tijdens extra week kerstvakantie: “Niet voor alle ouders mogelijk om opvang voor hun kinderen te regelen”

LeuvenStad Leuven zal tijdens de week van 20 december - de extra week kerstvakantie om de coronacijfers omlaag te duwen - in noodopvang voor kinderen voorzien. Er zijn al heel wat bestaande initiatieven, maar daar kan niet iedereen terecht.

0 reacties

 1. Muziek, ballonen en golfkarretjes: 560 kinderen krijgen hun eerste prik in het vaccinatiecentrum van Rotselaar
  PREMIUM
  Rotselaar

  Muziek, ballonen en golfkarre­tjes: 560 kinderen krijgen hun eerste prik in het vaccinatie­cen­trum van Rotselaar

  De Rotselaarse 5- tot 11-jarigen werden afgelopen weekend voor het eerst verwacht voor hun vaccinatie tegen Covid-19. Zo’n 560 kinderen kwamen langs, en het zorgpersoneel en de vrijwilligers deden er alles aan om de spannende gebeurtenis zo goed mogelijk te laten verlopen, inclusief golfkarretjes, muziek en cadeautjes. “Op een dag vind je de job van je leven”, lacht vrijwilliger Gert achter het stuur van een golfkarretje. “Het is heel fijn om hier mijn steentje bij te dragen.”
 2. In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijkheid wordt onderzocht, maar doorstroming mag niet in het gedrang komen”
  Leuven

  In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijk­heid wordt onderzocht, maar doorstro­ming mag niet in het gedrang komen”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de mogelijkheden om de Tervuursevest aan de ring her in te richten. Eén van de mogelijkheden is het verminderen van een rijvak. Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) verduidelijkt dat het onderzoek nog in een heel vroege fase zit. “Zeker en vast niet voor binnenkort en enkel als het haalbaar is: niemand zit te wachten op een ring die vol file staat.”