75 jaar na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki werd er ook al actie gevoerd op de Grote Markt in Leuven in aanwezigheid van burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) en Lies Corneillie (Groen).
Volledig scherm
75 jaar na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki werd er ook al actie gevoerd op de Grote Markt in Leuven in aanwezigheid van burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) en Lies Corneillie (Groen). © Vertommen

Stad Leuven viert verbod op kernwapens: “We dringen er bij de federale overheid op aan om verdrag ook te tekenen”

LeuvenDe stad Leuven hangt op vrijdag 22 januari de vlag van Mayors for Peace uit aan het Stadskantoor. “We vieren dat het Verbodsverdrag op Kernwapens in werking treedt. Tegelijkertijd roepen we de federale regering nogmaals op het verdrag te ondertekenen”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).

1 reactie

 • Emma Andersen

  1 maand geleden
  Dankzij de kernwapens is er al 70 jaar geen conflict tussen de grootmachten. Willen ze het leger en de politiediensten ook ontwapenen?
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg