De stad Leuven verkoopt elk jaar voertuigen en dit jaar zitten er enkele opvallende exemplaren bij.
Volledig scherm
De stad Leuven verkoopt elk jaar voertuigen en dit jaar zitten er enkele opvallende exemplaren bij. © Stad Leuven

Stad Leuven verkoopt 72 voertuigen: van elektrische fietsen tot een bulldozer

LeuvenLeuven verkoopt 72 voertuigen. Het gaat meer concreet over auto’s, (brom)fietsen, elektrische fietsen, aanhangwagens maar ook over straatafvalzuigers, een bulldozer en een tractor.

0 reacties

 1. Oppositiepartij N-VA haalt zwaar uit naar meerderheid: “Goede evolutie in leegstand? Een applaus voor zichzelf om gebrek aan visie te verdoezelen”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Oppositie­par­tij N-VA haalt zwaar uit naar meerder­heid: “Goede evolutie in leegstand? Een applaus voor zichzelf om gebrek aan visie te verdoeze­len”

  De leegstand in Leuvense horeca- en handelspanden daalt voor het tweede jaar op rij. Dat verklaarde een opgetogen schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) eind vorige week. Hoewel de cijfers van vastgoedadviseur Locatus kloppen, ziet oppositielid Katrien Houtmeyers (N-VA) geen reden om tevreden te zijn: “En al zeker niet om jezelf op de borst te kloppen want een goed handelsbeleid is meer dan panden opvullen met pop-ups en fastfoodzaken.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Schriekse paardenhoudster spot wolf in haar weide: “Gisteren vertelde ik mijn dochter nog dat hier geen wolven zitten”
  PREMIUM
  Schriek/Keerbergen/Haacht

  Schriekse paarden­houd­ster spot wolf in haar weide: “Gisteren vertelde ik mijn dochter nog dat hier geen wolven zitten”

  “Met een shetlandpony van 30 jaar oud in de weide, ben ik hier niet blij mee.” Paardenhoudster Heidi Coppens uit Schriek wist dinsdagmorgen een foto te nemen van een wolf in haar weide in de omgeving van de Gommerijnstraat. Het dier werd nadien nog in Keerbergen en Haacht gespot. Volgens Welkom Wolf gaat het niet om de wolf die twee jaar geleden in Wiekevorst werd gezien.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.