Schepen David Dessers (Groen) wil dat in de toekomst steeds minder private wagens parkeren op het openbare domein.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen David Dessers (Groen) wil dat in de toekomst steeds minder private wagens parkeren op het openbare domein. © Vertommen

Stad Leuven past parkeernormen voor nieuwbouw aan: “Geen bewonerskaart meer in grotere woonprojecten”

Leuven“In een stad die steeds meer bewoners en studenten telt, moet je de regels opfrissen om voorbereid te zijn op de toekomst”, laat schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) optekenen. Die toekomst bestaat er volgens schepen Dessers in dat het publieke domein steeds minder wordt ingezet voor het stallen van private voertuigen. Meer concreet moeten grotere nieuwbouwprojecten zelf voorzien in hun parkeerbehoeften. “Het aantal fietsparkeerplaatsen moet ook omhoog”, voegt schepen Dessers er nog aan toe.

6 reacties

 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Ik kwam enkele jaren geleden graag in Leuven, om te winkelen, om iets te eten ... Maar de laatste tijd wil ik gewoon niet meer naar Leuven rijden, het gezellige is er vanaf.
 • Chris Festre

  2 maanden geleden
  En weeral extra redenen om met je wagen uit Leuven te blijven en er zeker niet meer te gaan wonen als dat nog niet het geval is.
 • Roger Kerhove

  2 maanden geleden
  Waarom hef je geen extra taks op continu buiten slapende auto’s die het verkeer hinderen door steeds te moeten stoppen en vertrekken en zo het milieu extra gaan belasten. In veel straten in de gemeentes schept dat in vele straten zware problemen door geparkeerde auto’s opstoppingen enz,,,
 • Brent Somers

  2 maanden geleden
  Al bijna 6 jaar niet meer met de wagen geweest in Leuven. Een verademing eerlijk gezegd.
 • Bie Daems

  2 maanden geleden
  Geen bewonerskaart meer voor inwoners, maar voor bezoekers worden nieuwe parkings gebouwd in de binnenstad (Bruul). De logica is ver zoek in dit beleid.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Zaak van pedopater wordt volgend jaar in mei gepleit: “Complex dossier”
  LEUVEN

  Zaak van pedopater wordt volgend jaar in mei gepleit: “Complex dossier”

  De ontmaskerde pedopater Luk Delft (53) zal zich op 9 mei volgend jaar opnieuw moeten verantwoorden in de rechtbank van Leuven voor het misbruiken van kinderen en het bezit van kinderporno. De gewezen geestelijke kreeg in 2012 al een voorwaardelijke straf voor de aanranding van minderjarige jongens. Hij werd daarna naar Afrika gestuurd, waar hij opnieuw toesloeg. Ook voor dat feit zal hij zich in Leuven moeten verantwoorden.
 2. Het is afgelopen met opeenvolgende gratis parkeersessies van 15 minuten in Leuven: “Nooit de bedoeling geweest dat het systeem op die manier wordt gebruikt”
  PREMIUM
  Leuven

  Het is afgelopen met opeenvol­gen­de gratis parkeerses­sies van 15 minuten in Leuven: “Nooit de bedoeling geweest dat het systeem op die manier wordt gebruikt”

  Het Leuvens stadsbestuur heeft plannen om het parkeerreglement te wijzigen en dat is niet naar de zin van oppositiepartij N-VA. “Binnenkort zal het niet langer mogelijk zijn om in Leuven meer dan twee gratis parkeersessies van 15 minuten per dag op te starten”, aldus fractievoorzitter Zeger Debyser. Schepen David Dessers (Groen) bevestigt dat gegeven: “De nieuwe parkeerautomaten staan er al maar zullen pas in het najaar in werking treden.”