Nachtlawaai wordt in Leuven bestreden met innovatieve technieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Nachtlawaai wordt in Leuven bestreden met innovatieve technieken. © Stad Leuven

Stad Leuven pakt nachtlawaai aan met geluidsmeters en ‘nudging’: “We richten ons niet op echte uitgaanszones zoals de Oude Markt”

LeuvenHet Leuvense stadsbestuur heeft het voorbije jaar het nachtlawaai in de Naamsestraat in kaart gebracht. Bij wijze van proeftuin test de stad nu preventieve beïnvloedingstechnieken -nudging dus- om de overlast te verminderen. “We passen de openbare verlichting aan bij nachtlawaai en manen voorbijgangers met een lichtprojectie en stickers aan om stil te zijn”, zegt schepen van ICT en Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).

0 reacties

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeersplan voor Kessel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiproutes”
  PREMIUM
  Kessel-Lo
  1

  Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeers­plan voor Kes­sel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiprou­tes”

  Het nieuwe verkeersplan voor de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo blijft de gemoederen beroeren…Alweer laten de burgercomités van zich horen, deze keer met een open brief om aan de alarmbel te trekken. “We vragen aan Leuven, Lubbeek en Bierbeek om een onpartijdige bemiddelaar aan te stellen om het intergemeentelijk overleg en de onderhandelingen uit het slop te trekken”, zegt Ann Van Espen namens de Verenigde Straten.