Stad Leuven huldigt eerste 'Open Sportclub'
Volledig scherm
Stad Leuven huldigt eerste 'Open Sportclub' © Vertommen

Stad Leuven huldigt eerste ‘Open Sportclub’

Sport is voor iedereen. Of zo zou het toch moeten zijn, want jammer genoeg is het in realiteit niet altijd het geval. Mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie hebben vaak niet de kans om aan sportactiviteiten deel te nemen. Aan die problematiek wil de stad Leuven graag iets doen door de oprichting van het Open Sportclub-label.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'