Een van de deelnemers aan de opleiding.
Volledig scherm
Een van de deelnemers aan de opleiding. © Vertommen

Stad Leuven gaat werklozen omscholen tot gekwalificeerd barpersoneel: “We willen het nijpend tekort eraan aanpakken”

LEUVENNa Antwerpen en Gent gaat nu ook Leuven haar schouders zetten onder het project om het knelpuntberoep van gekwalificeerd barpersoneel aan te pakken. Negen weken lang worden acht werkzoekenden – coronaproof – opgeleid tot bartender.

 1. Albert Heijn is terug in Leuven, al is het (nog) niet met een winkel: “Maar we schuiven een kratje tussen de deur...”
  PREMIUM
  Leuven

  Albert Heijn is terug in Leuven, al is het (nog) niet met een winkel: “Maar we schuiven een kratje tussen de deur...”

  De Nederlandse supermarkt Albert Heijn heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug in Leuven maar zet nu toch een nieuwe stap in de universiteitsstad. In juli 2020 ging de thuisleverdienst van start en die wordt nu uitgebreid naar Leuven. Op die manier is AH toch al een beetje terug nadat moederbedrijf Ahold de winkel op het Engels Plein in april 2017 verplicht moest sluiten. En als we de keten mogen geloven zit er in de toekomst nog goed nieuws aan te komen.
 2. Fietser (68) valt aan Provinciehuis
  Leuven

  Fietser (68) valt aan Provincie­huis

  Op de Tiensevest in Leuven is dinsdagavond rond 23.30 uur een fietser tegen de grond gegaan. Ter hoogte van het Provinciehuis reed de 68-jarige man met zijn pedaal tegen een houten paaltje. Hij verloor hierdoor het evenwicht en kwam ten val. De man liep verwondingen op aan de elleboog, maar besloot toch op eigen kracht verder te wandelen. Even verderop werd hij echter onwel en besliste hij toch om een ziekenwagen te verwittigen. Die bracht hem voor een controle naar het Heilig Hartziekenhuis.
 1. EK-vreugde in onze regio: zes toplocaties om de Rode Duivels naar de finale te schreeuwen
  PREMIUM
  Leuven/Blanden/Veltem/Herent/Leefdaal

  EK-vreug­de in onze regio: zes toploca­ties om de Rode Duivels naar de finale te schreeuwen

  Het duurt wat langer dan bij vorige EK’s of WK’s maar de voetbalkoorts slaat toch stilaan toe sinds onze nationale ploeg vice-wereldkampioen Kroatië versloeg in de laatste oefenwedstrijd. Blijft de vraag: waar kan je samen met vrienden supporteren voor de Rode Duivels? HLN zocht het uit en maakte een overzicht, inclusief alle praktische details die toch niet onbelangrijk zijn in de coronatijden.
 2. 17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestaureerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”
  PREMIUM
  Leuven

  17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestau­reerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”

  Zopas kwam er een einde aan de restauratie van de historisch waardevolle abdijhoeve in Abdij van Park. De hoeve uit 1663 kreeg een duurzame ‘make over’ met biologische landbouw en een educatieve functie. “De hoeve bestond uit de tiendenschuur, stallingen en het melkhuisje. Het was het economisch hart van Abdij van Park en we kozen er bewust voor om de oude functies te behouden op een moderne manier”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).