Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) bij de zonnepanelen op het dak van het Stadskantoor, één van de vele stappen van de stad Leuven naar klimaatneutraliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) bij de zonnepanelen op het dak van het Stadskantoor, één van de vele stappen van de stad Leuven naar klimaatneutraliteit. © Foto Vertommen

Stad Leuven gaat inwoners ondersteunen in energiecrisis: “Ook Leuvenaars die buiten sociaal tarief vallen, kunnen terecht bij OCMW”

LeuvenDe energiecrisis is alomtegenwoordig, ook in Leuven. Het stadsbestuur gaat dan ook stevig besparen op het verbruik maar wil inwoners die het moeilijk hebben ook ondersteunen, zowel financieel als met advies. “Dit is alweer een crisis die iedereen treft en waar we samen door moeten”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Lees hier alles over de maatregelen…

1 reactie

 • Hubertus Bakkers

  2 maanden geleden
  Mooie woorden, maar ondertussen hebben ze de onroerende voorheffing verhoogd, wordt het parkeren duurder en wordt er verder gemeenschapsgeld over de balk gesmeten voor een zwembad aan de vaart dat energie verslindend is. Oog voor de burger, laat me niet lachen.
 1. Stroomversnelling in droom van zelfrijdende shuttles in Leuven: “Ik ben met verstomming geslagen in Parijs”
  PREMIUM
  Leuven

  Stroomver­snel­ling in droom van zelfrijden­de shuttles in Leuven: “Ik ben met verstom­ming geslagen in Parijs”

  Zelfrijdende wagens in Leuven…Het lijkt nog verre toekomst maar dat is het niet, althans niet volgens David Dessers (Groen). Zopas trok de Leuvense schepen van Mobiliteit met collega-schepenen Thomas Van Oppens (Groen) en Dirk Vansina (CD&V) naar Parijs om de meest geavanceerde technologie voor autonome voertuigen zelf te testen. “Het was werkelijk ongelooflijk. Dit brengt de droom van zelfrijdende shuttles in Leuven plots veel dichterbij”, aldus schepen Dessers.
 2. ‘Winkeldeur gesloten? toch welkom!’: Leuvense handelszaken nemen maatregelen om energie te besparen: “Extra bordje neemt twijfels en drempelvrees weg bij de klanten”
  PREMIUM
  Leuven

  ‘Winkeldeur gesloten? toch welkom!’: Leuvense handelsza­ken nemen maatrege­len om energie te besparen: “Extra bordje neemt twijfels en drempel­vrees weg bij de klanten”

  Energie besparen…het is met voorsprong de zorg van zo ongeveer iedereen in deze energiecrisis. Ook de Leuvense handelaars willen de rekening betaalbaar houden maar de deuren gesloten houden om de warmte binnen te houden, leidde toch tot enige terughoudendheid. “Sommigen twijfelden uit angst om klanten te verliezen. We trekken hen over de streep door speciale deurbordjes te verdelen”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).