De wachtlijst voor een sociale woning blijft lang maar het gaat langzaam maar zeker de goede richting uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De wachtlijst voor een sociale woning blijft lang maar het gaat langzaam maar zeker de goede richting uit. © Stad Leuven

Stad Leuven en Dijledal bouwden op drie jaar tijd 175 nieuwe sociale woningen: “En we renoveerden er ook 300 en daar eindigt het niet”

LeuvenStad Leuven en sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal stelden zopas de vooruitgang en de toekomstige plannen voor sociale huisvesting voor. De lange wachtlijst is nog niet weggewerkt maar het gaat wel stilaan de goede richting uit. “De ambitie blijft om deze legislatuur werk te maken van 618 extra sociale woningen in Leuven”, aldus schepen van Wonen Lies Corneillie (Groen) en voorzitter van Dijledal Christophe Stockman.

2 reacties

 • Leo Kerkhofs

  2 maanden geleden
  Er worden 0 sociale koopwoningen gebouwd. Als men met een belgisch pensioen ook nog moet huren...
 • Yves Kempeneers

  2 maanden geleden
  Hopelijk kunnen ook hulpbehoevende echte Belgen er een onderdak vinden .
 1. Is ‘Wonen in eigen streek’-decreet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbestuur heeft bedenkingen: “Hoe gaan we dat financieren?”
  PREMIUM
  Leuven
  3

  Is ‘Wonen in eigen streek’-de­creet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbe­stuur heeft bedenkin­gen: “Hoe gaan we dat financie­ren?”

  Voor heel wat Leuvenaars is wonen in eigen stad een utopie. Zelfs wonen in eigen streek is vaak onhaalbaar door de alsmaar stijgende prijzen. De universiteitsstad is dan ook met grote voorsprong de duurste centrumstad van Vlaanderen. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) wil nu tegengas geven met het WIES-decreet, zodat steden en gemeenten 50 tot 100% van de grondwaarde voor hun rekening nemen. De langverwachte wonderoplossing of eerder een druppel op een te hete plaat?
 2. 50% van de Leuvenaars doet beroep op huurmarkt: “Zaak om de overheidsmiddelen zo efficiënt mogelijk in te zetten daar waar de nood het hoogst is”
  PREMIUM
  Leuven

  50% van de Leuvenaars doet beroep op huurmarkt: “Zaak om de overheids­mid­de­len zo efficiënt mogelijk in te zetten daar waar de nood het hoogst is”

  De helft van de Leuvense huishoudens -vaak alleenstaanden- huurt een woning of een appartement. Die vaststelling laat AG Stadsontwikkeling een versnelling hoger schakelen om op termijn met een eigen aanbod de druk op de sociale huisvesting en private huurmarkt te laten afnemen. Blijft de vraag: wat houdt dat concreet in en kan het een antwoord bieden op de wooncrisis waarmee Leuven al vele jaren wordt geconfronteerd?