In Leuven kan je met het hele gezin een leuke uitdaging aangaan.
Volledig scherm
In Leuven kan je met het hele gezin een leuke uitdaging aangaan. © Stad Leuven

Stad Leuven daagt kinderen uit: wie kraakt de code van de wensboom?

LeuvenVan zaterdag 25 december tot en met zondag 9 januari kunnen gezinnen met jonge kinderen hun hersenen aan het werk zetten tijdens een uitdagende puzzelwandeling in de Leuvense binnenstad.

0 reacties

 1. Filmmaker Lode Desmet (57) ruilde WK wielrennen voor ‘Leuven in lockdown’: “Geroezemoes aan de schoolpoort over besmet kind. En toen bleef ik filmen”
  PREMIUM

  Filmmaker Lode Desmet (57) ruilde WK wielrennen voor ‘Leuven in lockdown’: “Geroeze­moes aan de school­poort over besmet kind. En toen bleef ik filmen”

  Op het documentairefestival Docville vond zopas de première van ‘Parcours’ plaats. Filmmaker Lode Desmet (57), die eerder onder meer in opdracht van BBC als vlieg op de muur de Brexitonderhandelingen mocht vastleggen, richtte zijn lens ditmaal op zijn eigen stad. ‘Parcours’ werd een portret van een Leuven in lockdown, en de weerbaarheid van de mens.
  Leuven
 2. Na schrappen van grote events in Leuven: aangepaste editie Wintertijd verjaagt eerste kou
  Leuven

  Na schrappen van grote events in Leuven: aangepaste editie Wintertijd verjaagt eerste kou

  Traditioneel zijn de donkerste dagen van het jaar in Leuven ook de gezelligste. Helaas worden grote publiekstrekkers geannuleerd omwille van de coronamaatregelen. Om de kerstbeleving niet verloren te laten gaan, voorziet de stad in een aangepast programma met kleinschaligere activiteiten. “Zes landmarks worden met een straf lichtkunstwerk extra in de kijker gezet”, zegt cultuurschepen Denise Vandevoort (Vooruit).