De Oude Markt in Leuven is het symbool van de Leuvense horeca maar er is al een hele tijd amper beweging op de zogenaamde 'langste toog'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oude Markt in Leuven is het symbool van de Leuvense horeca maar er is al een hele tijd amper beweging op de zogenaamde 'langste toog'. © vertommen

Stad Leuven breidt ondersteuning voor horeca verder uit: “Terrassen zullen ook in 2021 groter blijven”

LeuvenHet Leuvense stadsbestuur neemt opnieuw enkele maatregelen om tegemoet te komen aan de horeca in deze coronacrisis. “Ook in 2021 schrapt het stadsbestuur de terrastaks en staat ze uitgebreide terrassen toe. Zo wil de stad perspectief bieden aan de sector en tonen dat we een partner zijn en blijven voor de horeca”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).

0 reacties

 1. Celstraf voor vechtersbaas die uithaalt op Oude Markt

  Celstraf voor vechters­baas die uithaalt op Oude Markt

  Een vredige kerstsfeer was op 25 december 2018 niet besteed aan Denison G. De man ging op de Oude Markt in Leuven in beschonken toestand door het lint. Hij diende zijn slachtoffer slagen en stampen toe onder het oog van de bewakingscamera’s. Zelf kon G. zich ook niet veel meer herinneren omdat hij al heel wat alcohol geconsumeerd had. De man stuurde ook zijn kat naar het proces. De rechtbank kon wel een beroep doen op vaststellingen van de politie en de camerabeelden. De feiten werden bewezen verklaard. G. kreeg bij verstek vier maanden cel en 400 euro boete effectief.
 1. Vijftiger onder invloed betrapt
  LEUVEN

  Vijftiger onder invloed betrapt

  Een 58-jarige bestuurder is zaterdagnamiddag in de Mechelsestraat in Leuven betrapt onder invloed van alcohol. De chauffeur en zijn passagier stonden stil op de rijbaan toen ze aan een controle werden onderworpen. Ze hadden beiden de Poolse nationaliteit en spraken Frans. De passagier had een fles sterke drank tussen de benen. Ook de bestuurder, met verblijfsadres in Schaarbeek, was schijnbaar onder invloed. In de auto met Poolse nummerplaten werden nog verschillende flessen sterke drank en bier aangetroffen. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ter plaatse ingetrokken voor vijftien dagen.
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft