De horecazaken op de Oude Markt in Leuven kunnen op beide oren slapen want de uitgebreide terrassen blijven behouden tot minstens eind maart 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
De horecazaken op de Oude Markt in Leuven kunnen op beide oren slapen want de uitgebreide terrassen blijven behouden tot minstens eind maart 2022. © Vertommen

Stad Leuven bouwt steun aan horeca niet af: “Uitgebreide terrassen blijven tot 31 maart”

LeuvenDe Leuvense horeca en handel zag zwarte sneeuw door de opeenvolgende de coronagolven. In de lente was er nog sprake van 373 horecazaken die in de problemen zaten maar een relanceplan van ruim 2 miljoen euro van de stad Leuven moest faillissementen voorkomen. Of dat volledig is gelukt moet nog blijken maar de uitgebreide horecaterrassen mogen alvast blijven staan tot 31 maart 2022. “De sector verdient onze blijvende ondersteuning”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns.

0 reacties

  1. David Nijs (Den Beiaard) neemt Het Seinhuis over en begint meteen nieuw visrestaurant: “Ik zie mezelf als de nieuwe Jezus die het leven van de Leuvenaar wil verbeteren”
    PREMIUM

    David Nijs (Den Beiaard) neemt Het Seinhuis over en begint meteen nieuw visrestau­rant: “Ik zie mezelf als de nieuwe Jezus die het leven van de Leuvenaar wil verbeteren”

    Zeg niet zomaar horeca-uitbater tegen David Nijs. De eigenaar van Den Beiaard ziet het namelijk groots. Naast het café op het Ladeuzeplein, neemt de ondernemer straks Het Seinhuis in Heverlee over, opent binnenkort een visrestaurant in Leuven, én timmert ondertussen aan zijn politieke carrière met zijn eigen partij. “We moeten handelen vanuit een positieve visie voor de toekomst”, zegt Nijs die zichzelf omschrijft als ‘de nieuwe Jezus’.