Een verfrissende duik in Sportoase in Leuven kan wonderen doen tijdens deze hittegolf.
Volledig scherm
Een verfrissende duik in Sportoase in Leuven kan wonderen doen tijdens deze hittegolf. © vertommen

Sportoase Philipssite houdt zwembad dit weekend langer open

LeuvenDe zomerzon is in het land en drijft het kwik naar pieken boven de 30°C. Daarom werd bij Sportoase Philipssite beslist om het zwembad op zaterdag 13 en zondag 14 augustus langer open te houden. “Zo zullen mensen tot 21 uur een verfrissende duik kunnen nemen in plaats van tot 18 uur”, zegt algemeen directeur Michaël Schouwaerts.

0 reacties

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Nood aan fris en gratis water? In pioniersstad Leuven kan je gaan tappen aan een bouwwerf: “Iedereen welkom, van onze groendienst tot de hobbytuinier”
  PREMIUM
  Leuven

  Nood aan fris en gratis water? In pioniers­stad Leuven kan je gaan tappen aan een bouwwerf: “Iedereen welkom, van onze groen­dienst tot de hobbytui­nier”

  De droogte en de hittegolf drukken ons met de neus op de harde realiteit: water is het nieuwe goud. In Leuven is dat besef al langer doorgedrongen en gaat het stadsbestuur in samenwerking met aannemers creatief om met opgepompt grondwater. “Iedereen kan gratis water komen tappen aan de bouwwerven, met dank aan de werfwatercontainer”, laat schepen van Klimaat David Dessers (Groen) optekenen.