Zowel recreatief zwemmen als baantjes zwemmen is vanaf 1 juli weer mogelijk in Sportoase.
Volledig scherm
Zowel recreatief zwemmen als baantjes zwemmen is vanaf 1 juli weer mogelijk in Sportoase. © vertommen

Sportoase Leuven en Wilsele open vanaf 1 juli: “Reserveren en tijdslot van maximum 2,5 uur”

Ze hebben er lang op moeten wachten maar vanaf 1 juli mag er weer gezwommen worden van de Nationale Veiligheidsraad. Sportoase Leuven en Sportoase Wilsele openen die dag al vroeg de deuren maar zwemmen moet wel gebeuren op een gecontroleerde manier. Ook de provincie Vlaams-Brabant is in volle voorbereiding van de heropening van de zwembaden.

0 reacties

 1. Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organiseren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”
  Oud-Heverlee

  Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organise­ren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”

  Scouts Meerdaal Haasrode organiseert op zaterdag 11 december het eerste Akafé. Akabe staat voor ‘anders kan best’ en de tak ontstond zes jaar geleden om kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking ook de kans te bieden om zich te ontplooien binnen de scouts. “Het doel van het café is geld inzamelen zodat we op het jaarlijkse zomerkamp leuke activiteiten kunnen doen met hen”, vertelt leidster Kato Matthys.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.