Diestsestraat in Leuven.
Volledig scherm
Diestsestraat in Leuven. © Vertommen

Snelrecht voor winkeldiefstal ter waarde van 550 euro

LeuvenZaterdag betrapte het personeel van kledingwinkel Jules in de Diestsestraat in Leuven een man op winkeldiefstal. Hij nam de benen met kledij ter waarde van 550 euro. 

 1. Beleef de wereld - en de gevaren ervan - eens door de ogen van een peuter in het Reuzenhuis: “Bijna de helft van de kinderen belandt op spoed na een thuisongeval”
  PREMIUM
  Leuven

  Beleef de wereld - en de gevaren ervan - eens door de ogen van een peuter in het Reuzenhuis: “Bijna de helft van de kinderen belandt op spoed na een thuisonge­val”

  In het provinciehuis staat sinds dinsdag een bijna twee meter hoge kruk. Geen hommage aan het Gaston Berghmans-typetje Joske Vermeulen, maar onderdeel van het Reuzenhuis. De preventietentoonstelling van De Gezinsbond, waarin de huisraad driemaal vergroot werd, doet tijdens haar zesde editie Leuven aan als voorlaatste stop, en zwaait vanaf woensdag de deuren open voor het - ahum - grote publiek.
 2. Slapen tussen werk van Dalí en Big Bill kan vanaf Valentijn in eerste kunsthotel van Leuven: “Iedere kamer vertelt zijn eigen verhaal”
  PREMIUM
  Leuven

  Slapen tussen werk van Dalí en Big Bill kan vanaf Valentijn in eerste kunsthotel van Leuven: “Iedere kamer vertelt zijn eigen verhaal”

  Leuven is een hotel rijker en wat voor eentje: een kunsthotel met veel aandacht voor kunstenaars met Belgische en Leuvense roots maar ook voor internationale toppers. Elk van de 15 kamers vertelt een bijzonder verhaal en werd zorgvuldig ingericht door uitbaters Rikky en Eleni Evers. “Van Big Bill tot Dalí… in M Street Art Lodging ga je op een kunstzinnige ontdekkingsreis. Mijn droom is werkelijkheid geworden”, vertelt Rikky Evers (67). Eén kamer staat niet in het teken van kunst, maar wel van een andere Leuvense trots.