De man had het gemunt op de flitspaal op de Tervuursevest in Leuven.
Volledig scherm
De man had het gemunt op de flitspaal op de Tervuursevest in Leuven. © Vertommen

Snelheidsovertreder met glas te veel op klimt ‘s nachts op flitspaal om sensor af te plakken

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Inbraken in geparkeerde voertuigen op Kolonel Begaultlaan en Diestsevest
  Leuven

  Inbraken in geparkeer­de voertuigen op Kolonel Begault­laan en Diest­sevest

  Onbekenden hebben woensdagnacht ingebroken in twee geparkeerde voertuigen. Een eerste feit deed zich voor in de Kolonel Begaultlaan. Het raam aan de bestuurderszijde van een auto werd stukgeslagen. Het voertuig werd helemaal doorzocht. De daders gingen er onder meer vandoor met de portefeuille van de bestuurder. En ook op de Diestsevest werd een raam van een auto stukgeslagen. Daar verdwenen twee zonnebrillen en een aktetas uit de auto.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?