Veerle Bovyn en Zeger Debyser van N-VA zouden graag zien dat de woonzone op Parkveld als bos wordt ingekleurd.
Volledig scherm
Veerle Bovyn en Zeger Debyser van N-VA zouden graag zien dat de woonzone op Parkveld als bos wordt ingekleurd. © Vertommen

Slecht rapport voor Leuven in de bosteller maar daar heeft het stadsbestuur een verklaring voor...

LeuvenDe bosteller telt sinds oktober 2019 het aantal nieuw aangeplante bomen in Vlaanderen. “Helaas staat de teller van Leuven nog steeds op nul”, zegt gemeenteraadslid Zeger Debyser (N-VA). Schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (Vooruit) geeft uitleg bij dat bedenkelijke cijfer.

0 reacties

 1. Week van de Friet: de acht charmantste frietbarakjes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”
  PREMIUM
  Regio

  Week van de Friet: de acht charmant­ste frietbarak­jes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. En waarom niet eens bij een authentieke frietbarak? Vroeger was de tel niet bij te houden, maar in de loop van de jaren zijn ze bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Wij gingen op pad en vonden nog enkele charmantje frietbarakjes in Leuven en het Hageland.
 2. Stad Leuven herziet de plannen voor Parkveld: “Woonzone moet karakter van het bredere Parkveld als groene corridor ondersteunen en versterken”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven herziet de plannen voor Parkveld: “Woonzone moet karakter van het bredere Parkveld als groene corridor ondersteu­nen en versterken”

  Het Leuvense stadsbestuur start een traject op voor een nieuwe invulling voor de bouwgronden van projectontwikkelaar Extensa op het veelbesproken Parkveld. “Het oorspronkelijke project past niet meer bij de huidige ruimtelijke principes en de beleidsvisie”, stelt schepen van Ruimtelijk Beleid Carl Devlies (CD&V). Of er hiermee een einde komt aan een lange soap van protestacties blijft nog maar de vraag.