Nu nog een grijze vlakte maar binnenkort een kleurrijk geheel.
Volledig scherm
Nu nog een grijze vlakte maar binnenkort een kleurrijk geheel. © Vertommen

Skaters in de wolken door kunstproject Casacourt op Albert Dejongheplein

LeuvenKunstenaar Hans Geyens is druk in de weer op het Albert Dejongheplein in Kessel-Lo. Bedoeling is om met project Casacourt het skateterrein te verfraaien met streetart. “Je zal hier dus binnenkort ‘op wolkjes’ kunnen lopen of skaten”, aldus de street artist.

2 reacties

 • Chiel Van Damme

  1 maand geleden
  Zo zouden er meer van moeten zijn. Leuk initiatief
 • Piet Mastur

  1 maand geleden
  Dat park staat vlak bij de woningen en tuinen. Benieuwd hoe lang het gaat duren . Vooral in de zomer ! Een heel mooi initiatief hoor maar ongelukkige ligging !
 1. KU Leuven restaureert historisch erfgoed ter ere van 600ste verjaardag
  Leuven

  KU Leuven restau­reert historisch erfgoed ter ere van 600ste verjaardag

  In 2025 openen KU Leuven en UZ Leuven op de Hertogensite een nieuw interdisciplinair belevingscentrum voor het brede publiek. Het Vesaliusproject zal in het teken staan van wetenschappelijk onderzoek, zorg en samenleving. De universiteit restaureert twee historische gebouwen om onderdak te bieden aan het project: het Pathologisch Instituut en het in het straatbeeld opvallende Anatomisch Amfitheater met zijn Snijhuis.
 2. Vanaf 25 juni gaat mondmaskerplicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevaccineerd”
  PREMIUM
  Leuven

  Vanaf 25 juni gaat mondmasker­plicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevacci­neerd”

  Leuven schort de mondmaskerplicht in de autoluwe zone op vanaf 25 juni. Volgens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) is de tijd rijp om die lokale coronamaatregel geleidelijk aan af te bouwen. “Een verplichting is niet langer nodig. We zitten voor de eerste keer dit jaar onder de 20 besmettingen per week en het daalt elke dag. Daardoor kunnen we de mondmaskerzone afschaffen”, klinkt het.