Michel Huget wil met zijn middeleeuwse ridderhelm de 'bange, gestresseerde' shoppers even doen lachen: "Een gratis dosisje positiviteit, dat kunnen we allemaal gebruiken in deze tijden."
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Huget wil met zijn middeleeuwse ridderhelm de 'bange, gestresseerde' shoppers even doen lachen: "Een gratis dosisje positiviteit, dat kunnen we allemaal gebruiken in deze tijden." © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Shoppen, op café en iets gaan eten in het nieuwe normaal: “U heet John Travolta? Oké, dan”

Mondmaskertje op in de winkelstraat of als je in het restaurant naar het toilet moet. Verplicht registreren als je een koffie of een pintje wil drinken. Het nieuwe normaal werd verrassend vlug aanvaard door een ruime meerderheid van de bevolking, zo stelde onze reporter Dietert Bernaers zaterdag in Leuven vast.

27 reacties

 • Verstappen Martine

  1 jaar geleden
  Je weet dat het uitdraait op bevolkingsmanipulatie maar je kan er niks aan doen. Het virus is er nu eenmaal en de politici en de rijken maken hier gretig gebruik van om de mensen hun wil op te leggen.
 • Jean Leemans

  1 jaar geleden
  “Privacy” en ondertussen gooien de meesten hunne privé te grabbel op FB... ongelooflijk... Het gaat op je gezondheid hé mensen!
 • Dominique Hellebuyck

  1 jaar geleden
  Mieke Vhuyst heeft een punt , we moeten kritisch blijven en niet zomaar alles geloven denk ik. Maar natuurlijk ga ik daar ook weer veel kritiek op krijgen . Ps ik hou me aan de regels voor de veiligheid maar alles zomaar geloven ?
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  In de beachbar heb ik niks moeten registreren en een andere plaats op terras wel ze legde een papier en stylo die iedereen vastneemt voor mijn neus met alle gsm nr van de andere klanten erop heel proper en privé vind ik dat niet!
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Ik zal mezelf niet Merlijn De Tovenaar noemen maar ik wil wel mijn naam en gsm-nr niet doorgeven - die nrs worden doorverkocht aan call centers en dergelijke en je kan in de toekomst (veel) telefoontjes en en sms-jes verwachten van mensen die je iets willen aansmeren. En dat voor veel jaren ver. Maar ik ben eerlijk en ga dan ook niet naar de horeca zolang dergelijke maatregelen gelden. Zo vorm ik ook geen gevaar voor anderen en houd ik mezelf ook veilig. En ik spaar nog een pak geld uit ook.
 1. “Dit staat ons steeds vaker te wachten”: Natuurpunt Leuven vraagt concrete actielijst tegen toekomstige wateroverlast en droogte
  Leuven

  “Dit staat ons steeds vaker te wachten”: Natuurpunt Leuven vraagt concrete actielijst tegen toekomsti­ge waterover­last en droogte

  Het noodweer in juli was ongezien en in verschillende delen van het land was het veel extremer dan in Leuven. “Maar het uitblijven van groot leed mag ons hier in Leuven echter geen vals gevoel van veiligheid geven”, zegt Natuurpunt Leuven. Zij willen met het schepencollege van Leuven rond tafel zitten om concrete acties te formuleren die de studentenstad in de toekomst zal wapenen tegen droogte en zware regenval.