Pater Damiaan.
Volledig scherm
Pater Damiaan. © Vertommen

Scouts Akabe Heverlee rijft Damiaanprijs binnen

HEVERLEEDe Akabe scoutsgroep in Heverlee krijgt dit jaar de Damiaanprijs. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of project dat zich inzet voor een meer menswaardige en solidaire samenleving. De Akabe (acroniem voor Anders Kan Best) is een scoutsgroep voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

 1. Leuven lanceert ontwerpwedstrijd voor Vijvers van Bellefroid: “Onder meer een uitkijkpost voor bezoekers zal onderdeel zijn van de opdracht”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven lanceert ontwerpwed­strijd voor Vijvers van Bellefroid: “Onder meer een uitkijk­post voor bezoekers zal onderdeel zijn van de opdracht”

  Sinds kort kan je volledig rond de zuidelijke vijver van Bellefroid in Wilsele wandelen. Iets waar meteen veel Leuvenaars van kwamen genieten. De stad wil bij de verdere ontwikkelingen van het natuurdomein een ontwerpwedstrijd lanceren voor de opmaak van een masterplan. Gespecialiseerde teams kunnen zo hun ideeën naar voren brengen.
 2. Leuven telt af naar WK wielrennen: “Countdownklok op Grote Markt en energie komt van de wielerfans”
  Leuven

  Leuven telt af naar WK wielrennen: “Countdown­klok op Grote Markt en energie komt van de wielerfans”

  Over exact 100 dagen strijkt het internationale wielerpeloton neer in Vlaanderen voor de 2021 UCI Road World Championships. Het WK dus en Leuven telt als gaststad met ongeduld af naar eind september. Vandaag werd de countdown officieel ingeluid met een interactieve aftelklok. “Bedoeling is dat je de klok van energie voorziet door zelf te trappen”, zegt schepen Johan Geleyns (CD&V).
 3. Bjorn ‘El Toro’ Ruytinx kijkt uit naar nummer 14 bij Rode Duivels: “Dries kan het verschil maken op het EK”
  PREMIUM
  Leuven

  Bjorn ‘El Toro’ Ruytinx kijkt uit naar nummer 14 bij Rode Duivels: “Dries kan het verschil maken op het EK”

  Vanaf vandaag zijn we volledig in de ban van onze Rode Duivels die vanavond de sportieve debatten openen tegen Rusland op het EK 2021. Voor ex-profvoetballer Bjorn Ruytinx -die bij OHL zijn bijnaam ‘El Toro’ verdiende door zijn verbetenheid op het veld- is dat niet anders. Ondertussen maakt Bjorn (40) het mooie weer als cafébaas in café Sport in Leuven maar het voetbalvirus stroomt duidelijk nog door zijn aderen. “Uiteraard kijk ik vooral uit naar de prestaties van lievelingsduivel Dries Mertens”, klinkt het.