Een dakloze op een bank in het Stadspark van Leuven. Het stadsbestuur maakt er de komende jaren een prioriteit van om armoede te bestrijden met een breed actieplan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dakloze op een bank in het Stadspark van Leuven. Het stadsbestuur maakt er de komende jaren een prioriteit van om armoede te bestrijden met een breed actieplan. © Vertommen

Schepenen Lies Corneillie en Bieke Verlinden binden de strijd aan tegen armoede in Leuven: “Waar blijft de Vlaamse overheid om winteropvang te ondersteunen?”

LeuvenOok een rijke stad zoals Leuven ontsnapt niet aan armoede. Dat bleek tijdens de telling van het aantal dak- en thuislozen die de stad Leuven liet uitvoeren. Sinds de uitbraak van het coronavirus komt daar nog de nieuwe armoede bij. Het Leuvense stadsbestuur zet nu alles op alles om het tij te keren, zowel op korte termijn voor de corona-armoede als op lange termijn voor de structurele armoede. “We binden samen de strijd aan”, aldus schepenen Lies Corneillie (Groen) en Bieke Verlinden (sp.a).

0 reacties

  1. Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”
    PREMIUM
    Leuven

    Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”

    Armoede heeft vele gezichten en sinds de uitbraak van het coronavirus kijken heel wat mensen het monster dat armoede is recht in de ogen. De dak- en thuislozen in de eerste plaats, maar het virus heeft ook nieuwe armen met zich mee gebracht. Mensen die op het randje balanceerden en met moeite de eindjes aan elkaar konden knopen, dreigen nu in armoede terecht te komen. In onze reeks ‘Armoede in tijden van corona’ duikt HLN Leuven deze week met harde cijfers en getuigenissen in een weinig zichtbaar deel van onze maatschappij.