Een dakloze op een bank in het Stadspark van Leuven. Het stadsbestuur maakt er de komende jaren een prioriteit van om armoede te bestrijden met een breed actieplan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dakloze op een bank in het Stadspark van Leuven. Het stadsbestuur maakt er de komende jaren een prioriteit van om armoede te bestrijden met een breed actieplan. © Vertommen

Schepenen Lies Corneillie en Bieke Verlinden binden de strijd aan tegen armoede in Leuven: “Waar blijft de Vlaamse overheid om winteropvang te ondersteunen?”

LeuvenOok een rijke stad zoals Leuven ontsnapt niet aan armoede. Dat bleek tijdens de telling van het aantal dak- en thuislozen die de stad Leuven liet uitvoeren. Sinds de uitbraak van het coronavirus komt daar nog de nieuwe armoede bij. Het Leuvense stadsbestuur zet nu alles op alles om het tij te keren, zowel op korte termijn voor de corona-armoede als op lange termijn voor de structurele armoede. “We binden samen de strijd aan”, aldus schepenen Lies Corneillie (Groen) en Bieke Verlinden (sp.a).

0 reacties

 1. Klokkengelui ter ere van de overleden Jacques Sergeys, de laatste klokkengieter van het land
  Leuven
  1

  Klokkenge­lui ter ere van de overleden Jacques Sergeys, de laatste klokkengie­ter van het land

  Vorige week woensdag overleed Jacques Sergeys (88), en daarmee de laatste klokkengieter van het land. Het gieten zat hem in het bloed, want Jacques was een telg uit de beroemde Vanden Gheynfamilie, die sinds 1506 klokken maakte. Jacques voerde zijn ambacht uit tot in 1980 in zijn werkplaats in het Vleeshuis in Antwerpen. Vandaag zullen zijn ‘Sergeysklokken’ om 11u extra lang luiden, als eerbetoon aan hun maker.
 2. Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”
  PREMIUM
  Leuven

  Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”

  Armoede heeft vele gezichten en sinds de uitbraak van het coronavirus kijken heel wat mensen het monster dat armoede is recht in de ogen. De dak- en thuislozen in de eerste plaats, maar het virus heeft ook nieuwe armen met zich mee gebracht. Mensen die op het randje balanceerden en met moeite de eindjes aan elkaar konden knopen, dreigen nu in armoede terecht te komen. In onze reeks ‘Armoede in tijden van corona’ duikt HLN Leuven deze week met harde cijfers en getuigenissen in een weinig zichtbaar deel van onze maatschappij.