Bij de handelaars van het Baron August de Becker Remyplein in Kessel-Lo ligt momenteel een petitie.
Volledig scherm
Bij de handelaars van het Baron August de Becker Remyplein in Kessel-Lo ligt momenteel een petitie. © vertommen

Schepen Vansina (CD&V): “Geen extra parkeerplaatsen op De Becker Remyplein”

De handelaars van het Baron August de Becker Remyplein in Kessel-Lo willen meer parkeerplaatsen. Met een petitie willen ze die vraag kracht bijzetten maar het Leuvense stadsbestuur is niet van plan om veel wijzigingen door te voeren. “De pleinfunctie moet behouden blijven”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

2 reacties

 • Sam Valkenborgs

  2 jaar geleden
  Ongeveer 70 % van het plein is niet in gebruik dus waarom geen ( tijdelijke ) parkeerplaatsen voorzien ? Met een ander stadsbestuur had het plein al lang een ondergrondse parking gehad en was die al lang afbetaald als je ziet hoeveel mensen daar parking zoeken.
 • Guido Santermans

  2 jaar geleden
  Het gaat niet alleen om klanten voor de middenstand, maar ook om de vele leden van verenigingen, die vooral (of enkel) 's avonds naar hun bijeenkomsten rond het plein komen, bv het koor Florilegium op donderdagavond in de kapel. Een aantal van hen komt van redelijk ver en heeft geen laat openbaar vervoer, dus vaak is de wagen een noodzaak. Daarom graag enige tolerantie voor tijdelijk parkeren rond het plein. Daarvoor parkeerboetes uitschrijven heeft echt geen zin. Guido Santermans, Haasrode
 1. INTERVIEW Leuvens schepen Denise Vandevoort openhartig over kanker in coronatijden: “Alsof je door een ruimteschip met kille gangen wandelde”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW Leuvens schepen Denise Vandevoort openhartig over kanker in coronatij­den: “Alsof je door een ruimte­schip met kille gangen wandelde”

  Voor de Leuvense cultuurschepen Denise Vandevoort (Vooruit) was 2020 een jaar om snel te vergeten, maar tegelijk ook eentje dat ze nooit meer zal vergeten. Exact twee dagen voor de eerste lockdown lag ze op de operatietafel om een tumor uit haar borst te laten verwijderen. Het werd een moeilijk jaar en ondanks haar positivisme is de angst nooit heel ver weg. “Een beetje hoofdpijn en je denkt al snel ‘oei’”, vertelt Denise.
 2. Noodlijdende Alma ontslaat 42 werknemers, sluit grootkeuken en beperkt openingsuren: “Niet ingrijpen zou het einde betekenen”
  PREMIUM
  Leuven

  Noodlijden­de Alma ontslaat 42 werknemers, sluit grootkeu­ken en beperkt openings­uren: “Niet ingrijpen zou het einde betekenen”

  Aan het begin van het academiejaar 2020-2021 werden er verschillende maatregelen genomen in alle vestigingen van studentenrestaurant Alma. Die vielen niet in goede aarde en de studenten bleven massaal weg. “Wij willen snel, gemakkelijk en goedkoop als het op eten aankomt. Dat is de Alma momenteel niet meer”, klonk het toen. Het noodlijdende studentenrestaurant kondigt na een paar rampzalige academiejaren een grote herstructurering aan.