Schepen David Dessers (Groen) hoopt snel tot een overeenkomst te komen met de gemeente Lubbeek over maatregelen in de Lange Lostraat die zowel op Leuvens als op Lubbeeks grondgebied ligt.
Volledig scherm
Schepen David Dessers (Groen) hoopt snel tot een overeenkomst te komen met de gemeente Lubbeek over maatregelen in de Lange Lostraat die zowel op Leuvens als op Lubbeeks grondgebied ligt. © Vertommen

Schepen Dessers (Groen) reageert op bezorgdheid van bewoners Lange Lostraat: “Leuven blijft vragende partij om de straat op te nemen in zone 30”

LeuvenDe bewoners van de Lange Lostraat trokken eerder deze week aan de alarmbel en schilderden fietsen op het wegdek om de onveiligheid aan te klagen. Leuvens schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) laat nu weten dat hun bezorgdheden terecht zijn en wil blijven praten met het Lubbeekse gemeentebestuur om tot een gedragen oplossing te komen.

3 reacties

 • Roger Kerhove

  2 maanden geleden
  Je kan misschien Leuven en deelgemeente fiets zone maken om nog minder ongevallen en de co2 normen te halen , het is nu al met de 30km zone onrealistisch voor u met de wagen te verplaatsen. En dan kan je gaan hopen MR Dessers dat we terugkeren naar de jaren 40 waar alleen vooraanstaande personen een voertuig hadden is dat wat jullie willen groentjes.
 • Raoul Hoylaerts

  2 maanden geleden
  dus degenen die wegentaks en verzekering betalen moeten plaats maken voor degenen die niets betalen en (voor 80%) aan alle wegcodes en reglementen hun laars lappen.
 • Steven Hermans

  2 maanden geleden
  Oei weten ze nu ineens de Lange-Lostraat liggen ?
 1. Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoeilijke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”
  PREMIUM
  Leuven

  Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoei­lij­ke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”

  Nog 49 studentenkamers zijn er momenteel beschikbaar op de website Kotwijs.be. Slechts de helft daarvan zijn echte studentenkamers, de rest zijn studio’s of zelfs heuse flats tussen de 593 en de 1.100 euro. Kan Leuven het stijgende aantal kotstudenten nog wel aan, zeker als je weet dat de KU Leuven jaar na jaar blijft groeien? “We moeten breder denken, want Leuven kampt al met een woningnood. Het zou niet goed zijn dat de beschikbare woningen nog meer worden ingenomen voor studentenhuisvesting”, zegt schepen van Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).