Sandra Bekkari en Loïc Van Impe koken in Hal 5

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) organiseer vandaag een food market in Hal 5 in Kessel-Lo. Topchefs Sandra Bekkari, Loïc Van Impe en Dagny Ros Asmundsdottir laten zien hoe Belgische zuivel je kan inspireren binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

  1. Toch ook eens goed horecanieuws in deze coronatijden: Restaurant Den Angelus opent hoevewinkel in Leuvense Bondgenotenlaan
    PREMIUM
    Leuven

    Toch ook eens goed horeca­nieuws in deze coronatij­den: Restaurant Den Angelus opent hoevewin­kel in Leuvense Bondgeno­ten­laan

    De Bondgenotenlaan in Leuven kampt net zoals vele andere winkelstraten in Vlaanderen met leegstand, maar gelukkig is er goed nieuws. Zopas opende Den Angelus de deuren van een hoevewinkel met ambachtelijke producten. “Het restaurant blijft voorlopig gesloten door de coronamaatregelen maar de producten die we zelf produceren op onze boerderij zijn zeker een meerwaarde voor het aanbod in Leuven”, vertelt Kim Van Horenbeeck.
  1. Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnachting boekt”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnach­ting boekt”

    Er was de voorbije maanden veel aandacht voor de restaurants en cafés die zwaar getroffen werden door de coronamaatregelen maar de ‘ho’ van horeca kwam veel minder in het nieuws. Nochtans verging het de hotelsector niet beter en misschien zelfs slechter want hotels kregen geen verplichte sluiting opgelegd, met alle gevolgen vandien voor steunmaatregelen. “Vele sloten vrijwillig bij gebrek aan hotelgasten. Het drama is groot”, zegt Heidi Jeuris, ondervoorzitter van Horeca Leuven.