Sancta Maria Leuven kleurt rood voor Rode Neuzendag
Volledig scherm
Sancta Maria Leuven kleurt rood voor Rode Neuzendag © Sancta Maria Leuven

Sancta Maria Leuven kleurt rood voor slotfeest Rode Neuzendag

De middelbare school Sancta Maria is deelnemende school aan de vierde Rode Neuzendag. De school uit Leuven zamelde in het totaal maar liefst 2611 euro in voor de actie.

0 reacties

 1. Voedervrijwilliger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkatten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boete”
  Leuven

  Voedervrij­wil­li­ger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkat­ten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boe­te”

  Zij was de eerste in Leuven, maar ondertussen heeft Lucienne Robert al 43 collega’s. We hebben het over voedervrijwilligers. Die geven zwerfkatten dag na dag eten op vaste locaties en helpen zo om de overlast tot een minimum te beperken. Maar zo’n voederpas, die krijg je niet zomaar.
 2. 132 aanvragen voor Leuvens noodfonds voor cultuur: “In totaal investeren we 2,7 miljoen euro in de sector”
  Leuven

  132 aanvragen voor Leuvens noodfonds voor cultuur: “In totaal investeren we 2,7 miljoen euro in de sector”

  Vlak voor de zomer van 2020 kondigde het stadsbestuur een stevig pakket ondersteuningsmaatregelen aan voor de Leuvense cultuursector. Zopas werden de uitbetalingen vanuit het noodfonds en herstelfonds afgerond. Ondertussen werken de sector en het stadsbestuur samen aan een relanceplan. “Dankzij het noodfonds kunnen vele Leuvense cultuurspelers overeind blijven”, reageert Mike Naert van Het Depot.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten