Rolstoelpatiënt Jan Flameng heeft nog drie maanden de tijd voor hij zijn appartement moet verlaten
Volledig scherm
PREMIUM
Rolstoelpatiënt Jan Flameng heeft nog drie maanden de tijd voor hij zijn appartement moet verlaten © Evert Wouters

Rolstoelpatiënt Jan (60) moet woning binnen drie maanden verlaten: “Dan maar in mijn auto wonen. Maar dat mag ook niet, zeggen ze”

LeuvenEen op de klippen gelopen huwelijk, nauwelijks contact met zijn kinderen en al 35 jaar MS-patiënt. Het leven van Leuvenaar Jan Flameng (60) ging niet altijd over rozen. Door de verkoop van zijn appartementsgebouw aan een projectontwikkelaar dreigt de rolstoelpatiënt nu ook nog eens binnen drie maanden dakloos te worden. “Ik heb geen garanties. Behalve de garantie dat de nieuwe eigenaar me op straat zal zetten.” 

10 reacties

 • Marc Uytdewilgen

  1 maand geleden
  Het ergste vind ik aan deze zaak en vele gelijkaardige. Dat er wel opvang mogelijk is voor duizenden vluchtelingen, maar ons eigen volk moet in de kou blijven staan!
 • Karine Arnoldi

  1 maand geleden
  Niet fijn natuurlijk! Maar waarom moet alles tegenwoordig zo uitvergroot en gedramatiseerd worden? En heeft ineens iedereen hulp nodig? Je gaat mij toch niet zeggen dat deze persoon, voor hetzelfde budget als hij nu heeft, geen gelijkaardig ander appartement kan vinden??
 • willy buisman

  1 maand geleden
  Wat een verhaal, zo triest .. heel veel sterkte Jan en de andere bewoners ❤️
 • johan van Oevelen

  1 maand geleden
  Welkom in Vlaanderen, Het land waar de Mininsters met gouden lepels eten. Ja laten we direct afsplitsen want het gaat zoveelb eter. Geen haar! afslanken in de politici en terug bekwame mensen. Welk bedrijf houde zulke mensen nog in dienst? sorry frustraties moeten er ook uit. Ik ken ook een papa met 3 kinderen die uit z'n huurhuis werd gezet: vocht van buren heeft zwarte schimmel in slaapkamers gecreeerd. Huisbaas wil het niet maken, te duur, dus woonombekwaam. OCMW: geen woonsten vrij
 • Freddy Henslegers

  1 maand geleden
  Het gevolg van de inbreiding. Al eens een koers in Vlaanderen gevolgd op TV? Dan stel je vast dat het grootste deel groen is. Het is zoals Jan Segers op 20 mei schreef in zijn column: "Wie het kan, doet het zelf. Wie het niet kan, leert anderen hoe het moet".
 1. IN BEELD. Beestenbende op kantoor tijdens Take Your Dog To Work Day: “Hij is rustig. Het is dan ook vrijdag voor iedereen.”
  Leuven

  IN BEELD. Beestenben­de op kantoor tijdens Take Your Dog To Work Day: “Hij is rustig. Het is dan ook vrijdag voor iedereen.”

  Vandaag is Take Your Dog To Work Day, sinds 1999 een wereldwijde dankbetuiging aan ‘s mans beste vriend. Niet toevallig lanceert KU Leuven samen met AAP VZW (Animal Assisted Projects) vandaag het project Kantoorhonden: een praktijkgerichte studie die de brug naar de werkvloer slaat. “Sinds corona zien we steeds meer werknemers die vragen hun viervoeter naar kantoor te brengen, maar vaak weet een werkgever niet hoe daarmee om te gaan.”
 2. De handelaars moesten er twee jaar op wachten maar De Langste Dag is weer terug: “Met ‘Leuven Speelt’ leeft de stad meer dan ooit op 25 juni”
  PREMIUM
  Leuven

  De handelaars moesten er twee jaar op wachten maar De Langste Dag is weer terug: “Met ‘Leuven Speelt’ leeft de stad meer dan ooit op 25 juni”

  De Langste Dag is de hoogmis van de Leuvense handelaars maar twee jaar lang stak het coronavirus stokken in de wielen. Dit jaar is het populaire event terug van weggeweest en wel met een mooi programma, inclusief internationaal straattheater. Nieuw dit jaar is event Leuven Speelt op het Ladeuzeplein dat wordt omgetoverd tot een paradijs voor kinderen met een prijzenpot van liefst 20.000 euro.