Rode neuzen: Lori en Lotte, dj's van Rode Neuzen Radio
Volledig scherm
Rode neuzen: Lori en Lotte, dj's van Rode Neuzen Radio © Vertommen

Rode Neuzen Radio op Heilig Drievuldigheidscollege

LeuvenOndanks de snijdende kou heerst er een festivalsfeertje op de binnenplaats van het Heilig Drievuldigheidscollege in Leuven. Al een tijdlang zetten Lotte en Lori (allebei 17, allebei lid van de leerlingenraad) hun schouders onder Rode Neuzen Radio. Leerlingen kunnen voor een bedragje een nummer aanvragen dat tijdens de middagpauze wordt afgespeeld. De opbrengst gaat integraal naar Rode Neuzen Dag. 

 1. Psychiatrisch verzorgingstehuis bouwt nieuwe campus in Lubbeek: “Evolutie naar genormaliseerd wonen dat herstelgericht werkt”

  Psychia­trisch verzor­gings­te­huis bouwt nieuwe campus in Lubbeek: “Evolutie naar genormali­seerd wonen dat herstelge­richt werkt”

  De bewoners van het psychiatrisch verzorgingstehuis (PVT) krijgen een nieuwe thuis in het centrum van Lubbeek. Daar zullen ze vanaf eind 2025 leven in nauwe verbondenheid met het dorp wanneer ze hun intrek nemen in een duurzame woongelegenheid, gebouwd volgens de nieuwste inzichten. “Knap hoe het ontwerp ervoor zorgt dat bewoners en buurtbewoners samen deel uitmaken van één sociaal weefsel”, vertelt burgemeester Theo Francken (N-VA).
  Lubbeek
 2. Cafébaas Michiel (43) geeft na 23 jaar fakkel door in café/brasserie De Curve: “Maar de enthousiaste opvolging is verzekerd”
  PREMIUM

  Cafébaas Michiel (43) geeft na 23 jaar fakkel door in café/brasserie De Curve: “Maar de enthousias­te opvolging is verzekerd”

  Michiel Vanautgaerden stopt als cafébaas van De Curve op het Baron August de Becker Remyplein in Kessel-Lo. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk maar de 43-jarige horecaman in hart en nieren wil zich naar eigen zeggen concentreren op een nieuwe toekomst: “Vanaf 15 mei geef ik de sleutels van De Curve door aan enthousiaste nieuwe zaakvoerders. Voor mij is de tijd gekomen om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen”, klinkt het.
  Leuven
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.