Big Bill (rechts) en zijn vaste bassist Jean Vandooren willen volgend jaar nieuwe nummers maken.
Volledig scherm
Big Bill (rechts) en zijn vaste bassist Jean Vandooren willen volgend jaar nieuwe nummers maken. © Foto Vertommen

"Rock 'n' roll tot we doodvallen"

 1. Van reisbegeleider tot schepen, deze vrijwilligers helpen ’s lands grootste woonzorgcentrum uit de nood: “De voldoening is onbeschrijfelijk. Ook na corona wil ik hier blijven helpen”
  PREMIUM
  Tremelo

  Van reisbege­lei­der tot schepen, deze vrijwilli­gers helpen ’s lands grootste woonzorg­cen­trum uit de nood: “De voldoening is onbeschrij­fe­lijk. Ook na corona wil ik hier blijven helpen”

  “We komen serieus handen tekort.” Precies een maand geleden slaakte directeur Yves Minnoye (54) van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo een noodkreet. Het coronavirus had hopeloos z’n weg naar binnen gevonden. Vandaag lopen 18 nieuwe vrijwilligers de benen vanonder hun lijf om het grootste rusthuis van ons land mee draaiende te houden. Ook onze reporter liep een dagje mee. “Dit heeft een nieuwe deur geopend in mijn leven.”
 2. Leuven plant derde buurtbos aan Centrale Werkplaatsen: “De rest van het plein pakt de stad op langere termijn aan”
  Leuven

  Leuven plant derde buurtbos aan Centrale Werkplaat­sen: “De rest van het plein pakt de stad op langere termijn aan”

  Deze week plant stad Leuven een derde buurtbos. Na het Lemmekesveld in Heverlee en de Désiré Mellaertsstraat in Kessel-lo is het nu de beurt aan de Centrale Werkplaatsen. Het bos komt op het centrale plein aan de kant van het woningcomplex. “Het buurtbos zal 1.800 m² groot zijn en er zullen 1.900 verschillende inheemse planten, struiken en bomen in groeien”, zegt schepen Wadera (sp.a).
 1. Betrapte indringers komen “plasje” doen

  Betrapte indringers komen “plasje” doen

  Een bewoner van de Van Rodestraat in Kessel-Lo heeft zaterdagavond twee indringers in zijn tuin betrapt. De twee hielden zich op in de buurt van het tuinhuis. Toen ze gevraagd werden wat ze kwamen doen, maakte het duo gewag in het Engels dat ze “een plasje” kwamen maken. Daarna gingen ze er snel vandoor. De politie hield nog de ganse avond een extra oogje in het zeil in de buurt, maar kon het verdachte duo niet meer aantreffen. Uit het tuinhuis bleek niets gestolen.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding