J.V. na zijn proces aan de rechtbank in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
J.V. na zijn proces aan de rechtbank in Leuven. © Vertommen

Reuzegommer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”

LeuvenEen vuistslag in een Leuvense pitabar na een nachtje stappen kan J.V. uit Brasschaat duur komen te staan in de strafrechtbank. De Antwerpenaar, die tevens lid was van de beruchte studentenclub Reuzegom, herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de dronken avond twee jaar geleden. Na de feiten, waarbij hij de neus van het slachtoffer brak, ging hij ervandoor. “Als een laffe hond”, voegde de burgerlijke partij daar fijntjes aan toe.

  1. Leuvense handelaars voelen sluiting van horeca in omzetcijfers maar ze blijven creatief: “Personal shopping is een deel van het antwoord”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense handelaars voelen sluiting van horeca in omzetcij­fers maar ze blijven creatief: “Personal shopping is een deel van het antwoord”

    Uit een kleine rondvraag blijkt dat de omzetcijfers van de Leuvense handelszaken lijden onder de verplichte sluiting van de horeca. Er is sprake van een omzetverlies tot wel 40 % in sommige zaken maar dat neemt niet weg dat alles beter is dan de deuren moeten sluiten. En bijgevolg zoeken de eigenaars van de handelszaken naar creatieve oplossingen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de bekende kledingzaak Portobello op de Bondgenotenlaan.