Het interieur van Three Monkeys op het Herbert Hooverplein in Leuven brengt je helemaal in de tijd van ‘The Great Gatsby’ en dat maakt een plekje binnen net iets leuker dan een tafel op het terras, zelfs bij mooi weer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het interieur van Three Monkeys op het Herbert Hooverplein in Leuven brengt je helemaal in de tijd van ‘The Great Gatsby’ en dat maakt een plekje binnen net iets leuker dan een tafel op het terras, zelfs bij mooi weer. © Vertommen

RESTOTIP. Three Monkeys: stijlvol maar prijzig Belgian Food Café in Leuven

LeuvenThe end of an era but the start of an age…Zo kondigden de uitbaters van Three Monkeys zichzelf aan op hun website. Helemaal juist zowaar, want het Belgian Food Café is de opvolger van de legendarische horecazaak Universum op het Herbert Hooverplein in Leuven.

1 reactie

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Uit eten is niet meer te betalen met de hoge energieprijzen. Ik heb het al geschrapt wegens niet meer mogelijk. Vakantie eveneens geschrapt. Ik heb stookolie moeten kopen, het was kiezen.
 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Cynthia Bolingo verbetert eigen nationaal record op de 300m: “Dit doet deugd nadat ik zowat twee maanden kwijtspeelde om te trainen”
  atletiek flanders cup

  Cynthia Bolingo verbetert eigen nationaal record op de 300m: “Dit doet deugd nadat ik zowat twee maanden kwijtspeel­de om te trainen”

  De kortere nummers kenden een groot succes tijdens de Flanders Cup in Kessel-Lo en er viel zelfs een nationaal record. Op de weliswaar minder vaak gelopen 300m stormde Cynthia Bolingo naar een nieuw nationaal record van 36.47. Bij de mannen bewees Jonathan Borlée met 46.33 op de 400m dat hij klaar is voor de trip naar het EK in München. Sterk was tevens hordeloopster Hanne Claes met een clubrecord van 55.23.
 3. Brasserie L’Etoile d’Or slaat nieuwe weg in na de zomer: “Het is tijd voor een nieuw concept met bier en friet als hoofdingrediënten”
  PREMIUM
  Leuven

  Brasserie L’Etoile d’Or slaat nieuwe weg in na de zomer: “Het is tijd voor een nieuw concept met bier en friet als hoofdingre­diën­ten”

  Brasserie L’Etoile d’Or aan de Tiensevest in Leuven is al vele jaren een vaste waarde in de Leuvense horeca. De zaak van Kevin Vanderauwera -die ook voorzitter is van Horeca Leuven- kan rekenen op een trouw publiek maar de coronaperiode heeft een deur geopend naar een nieuw mooi hoofdstuk. “Ik ging zoals zovelen nadenken over de toekomst en ik kwam terecht bij een nieuw concept: Frietcafé L’Etoile d’Or”, vertelt uitbater Kevin Vanderauwera.