De Blauwe Schuit in Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
De Blauwe Schuit in Leuven © vertommen

RESTOTIP. De Blauwe Schuit: kwaliteitsvolle klassiekers met piekfijne afwerking

Leuven/HagelandDe Blauwe Schuit maakte net voor corona een doorstart op het Mathieu de Layensplein. De lockdown goed doorgekomen, hoog tijd voor een bezoek aan de zaak waar Josse de pauw nog steeds centraal staat en het nieuwe interieur, de aangepaste eet- en drankkaart en het uitermate vriendelijk en attent personeel het geheel naar nieuwe hoogtes tilt. Meer restotips vind je hier.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sjaaltijd warmer: startactie Samen Altijd Warmer windt er geen doekjes om
  Leuven

  Sjaaltijd warmer: startactie Samen Altijd Warmer windt er geen doekjes om

  De winter volhardt, en dus is er meer nood aan warmte dan ooit. Daarom lanceert het burgerinitiatief Samen Altijd Warmer opnieuw de oproep om in actie te schieten voor een organisatie uit de buurt die nauw aan het hart ligt. “De nood om geld in te zamelen, blijft hoog bij de sociale organisaties,” zegt initiatiefnemer Linda Van Rompuy. Met de actie ‘Sjaaltijd Warmer’ geeft het burgerinitiatief alvast de aftrap.