Brunchen bij Madmum Coffee Roasters
Volledig scherm
PREMIUM
Brunchen bij Madmum Coffee Roasters © Madmum

RESTOTIP. Brunchen bij Madmum Coffee Roasters: “Veel meer dan een uitstekende koffiebar”

LeuvenBegin dit jaar opende Madmum aan de Vaartkom in Leuven en daarmee is het de derde vestiging van de populaire koffiezaak sinds de zomer van 2018. De vers gebrande koffie van Pieter Claes (46) valt duidelijk in de smaak bij de Leuvenaars, maar Madmum biedt ook een uitstekende eetkaart aan. Hoog tijd voor een uitgebreide brunch.

 1. Herinrichting Tiensepoort volgende maand van start: “Vanaf 17 april verwachten we grotere hinder.”

  Herinrich­ting Tiense­poort volgende maand van start: “Vanaf 17 april verwachten we grotere hinder.”

  Met bijna 5.000 voetgangers, fietsers en auto’s per uur op het drukste moment van de dag is de Tiensepoort één van de drukste kruispunten van Leuven. Vorige maand deed Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) het grondige herinrichtingsplan voor het zwarte punt uit de doeken, met als klemtoon meer ruimte voor de actieve weggebruiker en nieuwe verkeerslichten. Op 3 april gaan de werken aan het drukke kruispunt van start.
  Leuven
 2. Leuven pakt nachtlawaai aan met slimme technologie: “Dankzij lichtprojecties daalde aantal geluidspieken met 30 procent”
  PREMIUM

  Leuven pakt nachtla­waai aan met slimme technolo­gie: “Dankzij lichtpro­jec­ties daalde aantal geluidspie­ken met 30 procent”

  De eerste resultaten van het testproject rond nachtlawaai in Leuven zijn bekend. Tussen augustus 2021 en november 2022 brachten geluidsmeters de overlast in kaart tussen de Collegeberg en kunstencentrum STUK in de Naamsestraat. Uit de analyse blijkt dat er vooral op woensdag, donderdag en vrijdag veel overlast werd geregistreerd. “Met verschillende ‘beïnvloedingstechnieken’ gaan we de mensen nu aanmanen om stil te zijn”, aldus schepen Thomas Van Oppens (Groen). Een die aanpak blijkt te werken.
  Leuven